Vraagsteller: Hua

Als je een workpermit wil aanvragen en je hebt een permit to stay op retirement basis. Kan zo’n combinatie want officieel mag je niet werken met een dergelijk permit? Zo niet, welk visum/visa heb je nodig voor workpermit voor vrijwilligerswerk?


Reactie RonnyLatYa

In principe kan je inderdaad geen workpermit bekomen indien je op een retirement extension bent. Ook voor vrijwilligerswerk is een workpermit nodig en dit in combinatie met het juiste visum of verblijfsperiode.

Je zou dan eigenlijk het land moeten verlaten, met de nodige bewijzen een Non-immigrant O aanvragen en dit op basis van vrijwilligerswerk.

Je bekomt dan 90 dagen en afhankelijk welk vrijwilligers werk en of die organisatie al dan niet erkend is, kan je die telkens met 90 dagen of een jaar verlengen. De organisatie waarvoor je dan dat vrijwilligerswerk gaat uitvoeren zou dan eigenlijk ook voor je workpermit moeten zorgen

In deze tijden is zoiets natuurlijk niet vanzelfsprekend.

Of immigratie nu je retirement extension wil omzetten naar een extension op basis van Volunteer binnen Thailand weet ik niet. Misschien in de huidige situatie en met de nodige bewijzen van die vrijwilligersorganisatie.

Maar of je daar verstandig aan doet? Wat dan weer wanneer dat vrijwilligerswerk stopt? Maar je zegt ook niet wat voor vrijwilligerswerk je wil doen.

Ik herinner me dat in 2017/2018 er eens een voorstel was om sommige vrijwilligerswerk vrij te stellen van een workpermit. Dat wilde dan zeggen dan ook zij met een Retirement extension dan dat vrijwilligerswerk kon uitvoeren. Maar of dat uiteindelijk ook is doorgegaan weet ik niet. Als je daar kan achter komen welke die vrijstellingen zijn en of het uiteindelijk ook werd ingevoerd liggen daar misschien mogelijkheden en kan je meteen ook je Retirement extension behouden.

Best kan je eens het Labor office contacteren en hun de vraag stellen wat mogelijk is of niet met je huidige Retirement extension. Bij immigratie misschien ook maar of je daar veel wijzer gaat worden. Misschien zijn er lezers die in uw situatie zitten/zaten en je hier ook van advies kunnen zijn.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand visavraag Nr 154/20: Retirement extension en workpermit”

 1. Rob zegt op

  Hi Hua

  Ik zit in dezelfde positie.
  Graag zou ik willen hoe het afloopt of je een oplossing hebt.
  Mijn Visa verloopt binnen kort en ik zou een non B visa aan kunnen vragen.
  En dan een workpermit aanvragen.

  Mvg Rob

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik las laatst iets in de zin van dat je Thailand in de huidige omstandigheden niet moet verlaten om een Non-immigrant B aan te vragen. Wel moet je voldoen aan de eisen van een Non-B natuurlijk.
   Ga maar een informeren bij immigratie daarover.

   • RonnyLatYa zegt op

    Misschien heb je hier wat aan

    https://www.immigration.go.th/en/?p=15375

 2. jacob zegt op

  Met een Non O gebaseerd op huwelijk kan je ook een workpermit verkrijgen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website