Vraagsteller: Sjaak

Ik heb vandaag mijn nieuwe retirement visa, met een single entry. Nu is mijn vraag: stel ik ga in de toekomst het land uit, kan ik dan zonder problemen weer terug of moet ik voor vertrek iets doen om mijn retirement visa niet kwijt te raken?

Vorig jaar had ik een multiple entry, maar nooit gebruik van gemaakt ivm corona.


Reactie RonnyLatYa

1. Een “Retirement Visa met Single entry” bestaat officieel niet. Zo wordt een visum of een jaarverlenging op basis van Retirement door vele wel genoemd, maar het is dan bij het stellen van vragen ook steeds raden welk van de twee men bedoelt. Visa of jaarverlenging?

2. Ben je naar een ambassade geweest? Dan heb je een “Non-immigrant O Single entry” op basis van Retirement. Kan je eenmalig mee binnen. Die 90 dagen kan je nadien dan verlengen bij immigratie (zie 3).

3. Ben je naar immigratie geweest in Thailand? Dan heb je een jaarverlenging van je verblijfsperiode op basis van Retirement. Daar heb je dan normaal 1900 Baht voor betaald. Je zal dan ook een “Single re-entry” hebben en daar heb je dan normaal 1000 Baht voor betaald. Alleen bij een visa spreekt men van “entry”, maar vermits het in dit geval over een jaarverlenging gaat is het een “Single Re-entry”.

4. Gezien je dan een “Single Re-entry” hebt kan je Thailand eenmalig terug binnen en zal je bij binnenkomst de einddatum van je laatste verblijfsperiode opnieuw bekomen. Wel terug binnenkomen voor die einddatum.

5. LET OP. Dit is allemaal in normale omstandigheden. Momenteel kan je Thailand enkel (terug) binnen als je tot een bepaalde groep behoort en zal je de voorwaarden moeten volgen voor vertrek en bij aankomst. Het enkel hebben van een visa, jaarverlenging of een “Re-entry” zal je daar niet van vrijstellen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 8 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website