Vraagsteller: Ernst

Justis heeft een mijn “Verklaring Omtrend Gedrag” (VOG) geweigerd (voornemen tot afwijzing). Je kan nog eenmaal een “zienswijze ” indienen binnen 2 weken na dagtekening van de afwijzing.

Nu ben ik, na het raadplegen van vog-bezwaarbalie.nl, vog-advocaat.nl en mijn advocaat destijds die mijn strafzaak 12 jaar geleden heeft behandeld, van plan om deze zienswijze in te dienen. Strafadvocaten geven alleen een oppervlakkig advies. Prodeo kan ik hierbij niet aanvragen volgens Justis.

Heeft  u, beste lezers van Thailandblog, op mensen gezien met hetzelfde probleem? Ik heb op de zoekbalk gezocht, maar zonder resultaat.

Of heeft U wat advies voor mij?


Reactie RonnyLatYa

Een VOG wordt normaal enkel gevraagd indien je een Non-immigrant O-A visum gaat aanvragen. Toch als we het hier beperken tot “Retirement”.

– Ofwel moet je dit met justitie in orde brengen als je dat visum echt wil.

– Ofwel vraag je een Non-immigrant O visum aan. Single of Multiple entry. Normaal wordt daar geen VOG gevraagd.  Je bekomt dan bij binnenkomst 90 dagen (O) ipv 1 jaar (O-A).

Die 90 dagen kan je dan eventueel in Thailand ook laten verlengen met een jaar en dan hoef je Thailand ook niet te verlaten. Moet je wel aan de eisen van die jaarverlenging voldoen natuurlijk.

Of je gaat elke 90 dagen een “Borderrun” maken, maar dan moet je wel een Multiple entry hebben natuurlijk

Zie hier voor het aanvragen van een Non-immigrant O.

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f0f

Ik ga er van uit dat je dit toekomstgericht vraagt, want momenteel is de toegang tot Thailand enkel toegestaan voor bepaalde groepen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website