Thailand visavraag Nr 139/20: Kan ik binnen in oktober?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
27 augustus 2020

Vraagsteller: John

Ik lees met veel plezier de artikelen op jullie site. Kom al in Azie (Thailand/Indonesie) sinds mijn kindertijd. Ik was al langer van plan om in Thailand te gaan wonen. Had ook al behoorlijk wat uitzoekwerk gedaan over visa en de voorwaarden voor een (semi-) permanent verblijf.
Heb een goede vriendin wonen in de omgeving van Ubon Ratchathani die een paar jaar geleden al teruggegaan is.

En toen sloeg de Corona toe……

Edoch, in oktober zou het weer mogelijk zijn om na een quarantaine van 2-3 weken op Phuket verder Thailand in te reizen. Op zich is dat te overzien. Maar een visum is beperkt geldig. Afhankelijk van type goed voor een aaneengesloten verblijf van 60-90 dagen. Betekent dat een visarun en dan het quarantaine circus opnieuw?

Ik voldoe aan de leeftijds/inkomenseisen voor een ‘retirementvisum’ (en wil mij definitief vestigen in Thailand). Uiteraard kan ik nog een jaartje wachten tot alles weer enigszins bij ‘het oude’ is. Maar het leven is zo kort. Dus daarom nu actie.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?


Reactie RonnyLatYa

Momenteel is er over toeristen of langverblijvers toelaten nog geen beslissing genomen. Elke week lees je wel ergens een uitspraak daarover. Ik heb trouwens ergens in een reactie van de PM gelezen dat dit helemaal nog niet zeker is en men niet op feiten moet vooruitlopen zonder dat daar beslissingen zijn over genomen.

Het heeft dan ook geen zin om daar nu dieper op in te gaan want we weten de juiste voorwaarden niet en ook niet wie dit van toepassing zal zijn.

Om als retired in Thailand te verblijven heb je een Non-immigrant O visum nodig. Bekom je 90 dagen dagen mee die je in Thailand kan verlengen met een jaar als je aan de voorwaarden voldoet. Je hoeft dan Thailand niet te verlaten. Jaarlijks kan je die verlenging dan herhalen en dit zolang je aan de voorwaarden blijft voldoen.

Of dezelfde visumvoorwaarden zoals voordien zullen gelden is ook nog maar de vraag.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website