Thailand visavraag Nr 135/20: Kan ik naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 augustus 2020

Vraagsteller: Jan

Ik ben niet gehuwd, maar leef al 10 jaar samen met mijn Thaise vriendin. 7 tot 8 maanden van het jaar in Thailand en de rest in Nederland (alleen ik). Ik heb de door mij ondertekende geboorte akte van ons zoontje. Zou ik dan in aanmerking kunnen komen om terug te gaan naar Thailand?

Mijn tweede vraag. Het visum dat ik heb is een non immigrant O, dat geldig is net zoals mijn re-entry tot 17 december 2020. Moet ik nu dan een retourticket kopen om voor die datum dan weer terug te gaan naar Nederland? Normaal boek ik pas een vlucht terug naar Nederland, 2 weken voordat ik terug ga. Gewoon omdat ik nooit weet wanneer ik terug wil/ moet…

En dan mijn laaste vraag. Kan ik een verklaring van het CZ (in het Engels) zonder dat er op staat welk bedrag vergoed word bij Covid-19, ook gebruiken? Ik heb in het bericht van Theo gelezen, dat ze de brief in het Engels van het VGZ geaccepteerd hebben.

Groet,

Jan


Reactie RonnyLatya

1. Ben je officieel de vader van een Thais kind en kan je dat bewijzen, dan behoor je tot een van groepen waarvoor dat kan. Staat ook op de website van de Thaise ambassade in Den Haag:

1. Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen

http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/118896-Measures-to-control-the-spread-of-COVID-19-in-Thai.html

(4) Document issued by the government certifying the relationship between a

non-Thai citizen who is the parent or the child of a Thai national

http://www.thaiembassy.org/hague/contents/images/text_editor/files/1_6.pdf

Je zal hiervoor de Thaise ambassade moeten contacteren en van hun zal je dan uiteindelijk te horen krijgen of het kan, wanneer en welke bewijsstukken en andere documenten je zal moeten voorleggen.

2. Vermits je spreek over “re-entry” bezit je ook een jaarverlenging. Die is geldig tot 17 december en dat volstaat. Tenminste toch als je voor 17 december vertrekt.

(1) A complete visa application form for a temporary stay visa (Non Immigrant)

with passport (if the visa is needed) (or passport with visa stamp/ valid re-entry permit from the Immigration Bureau)

http://www.thaiembassy.org/hague/contents/images/text_editor/files/1_6.pdf

Je kan volgens mij gewoon naar Thailand op een “enkel” want je hebt een nog geldige verblijfsperiode. Ik zie niet in waarom je nu verplicht een “retour” ticket zou moeten aanschaffen. Gewoon zoals vroeger doen en voor 17 december weer verlengen in Thailand. Normaal worden “retour” tickets of doorvliegtickets enkel gevraagd bij “Visa Exemption”, m.a.w. zij die zonder visum of nog geldige verblijfsperiode naar Thailand vertrekken.

3. Als Theo zegt dat dit aanvaard wordt, dan ga ik er vanuit dat dit ook voor jou zo zal zijn. Ik zou niet weten wat ik daar anders moet op antwoorden. Je moet dit toch al tonen bij de aanvraag en als de ambassade dit aanvaardt… Lijkt me het eenvoudigste dat wanneer de ambassade een bewijs of document aanvaardt, dat ze er ook een of ander stempel van hun op zetten. Op die manier weet dan toch iedereen dat het langs de ambassade is gegaan en het daar goedgekeurd werd. Maar misschien gebeurt dat wel en indien niet lijkt me dat toch een goed idee om het misschien te vragen om het wel te doen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website