Thailand visavraag Nr 125/20: Moet ik mij elke 90 dagen melden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
23 juli 2020

Vraagsteller: Willy

Ik heb een jaarvisum Non Immigrant O Multiple Entry. Ben binnengekomen op 2 maart 2020. Normaal zou ik een borderrun doen na 90 dagen. Aangezien de grenzen nog steeds dicht zijn, kon dat niet. De regering heeft nu de visum amnestie verlengd tot 26 september.
Vraag: moest en moet ik mij nu tonen in Immigration Office telkens na 90 dagen?

Ik denk van niet want vorig jaar had ik hetzelfde visum en ik dacht dat ik voor de 90e dag naar Immigration Center Laksi, BKK moest. Daar zei men me dat ik niet daar moest zijn, maar dat ik een borderrun moest doen.

Kan Ronny (die ik heel erg apprecieer, omwille van zijn kennis hieromtrent…) mij zeggen wat ik eigenlijk moet doen en of ik niet in overstay vertoef.

Hartelijk dank alvast!


Reactie RonnyLatya

De vorige vrijstelling liep tot 31 juli. Tenminste voor diegene waarbij de verblijfsperiode afliep na 26 maart. Wat bij u het geval is gezien u bent binnengekomen met een Non-immigrant O visum op 2 maart. In die periode diende u zich ook niet te melden bij immigratie, want uw verblijf was automatisch toegestaan tot 31 juli. Je bent dan alvast niet in “Overstay” dankzij die maatregel.

Dinsdag heeft de Ministerraad beslist om die maatregel nogmaals te verlengen tot 26 september. Tenminste dat is wat de media schrijft en hoogstwaarschijnlijk zal dit ook wel zo zijn. Om het officieel te maken dient het echter nog te verschijnen in de Royal Gazette, maar dat verwacht ik wel kortelings. Duurt altijd enkele dagen.

Dan zullen ook de details bekend worden over wat men juist beslist heeft. Heeft men bijkomende voorwaarden opgelegd of niet? En misschien staat er ook in wat te doen indien je na 26 september wil blijven. Kom je aanmerking of niet? Aan welke voorwaarde moet je dan voldoen?

Indien men echter enkel de huidige vrijstelling heeft verlengd, m.a.w. er een latere datum heeft opgeplakt, dan blijven ook alle vorige voorwaarden gelden. In dat geval is het zoals de vorige periode. Dan dient u zich niet te melden en loop je ook geen gevaar op “Overstay”’ tot 26 september.

Nog even geduld op de officiële publicatie van de beslissing dus.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website