Vraagsteller: Harrie

Beste lezers, op 3 december verloopt mijn verblijfsextensie o.b.v. huwelijk. Ik wil in november terug naar Thailand voor verlenging. Ik heb begrepen dat er nogal wat vereisten zijn die men via de ambassade in NL moet regelen. Wij hebben een huis hier in Thailand en ik ben in het bezit van het gele huisboekje.

Mijn vraag: moet men op de ambassade het origineel voorleggen of volstaat een kopie? Het schijnt dat als men een huis in Thailand heeft je in een categorie valt die gemakkelijker een inreisvergunning kan krijgen.


Reactie RonnyLatYa

Een eigendom in Thailand is momenteel geen reden om toegang tot Thailand te verkrijgen. Maar wie weet maakt men er de eerstvolgende maanden wel een categorie van.

Het gele boekje is enkel een bewijs dat je bij de Thaise administratie gekend bent op dat Thaise adres. Het is nooit een bewijs van eigendom. Niet het blauwe, niet het gele boekje.

Als men ooit een bewijs van adres zou vragen om Thailand binnen te kunnen, zou dit wel als bewijs kunnen dienen natuurlijk. Maar dan zal, naar ik vermoed, een kopie wel volstaan. Niet iedereen gaat tenslotte op reis met zijn Thaise adressenboekje.

Een mogelijkheid om Thailand wel vervroegd binnen te kunnen is je Thais huwelijk. Daarmee maak je misschien wel kans, maar elke aanvraag wordt afzonderlijk behandeld en geval per geval toegestaan of geweigerd. De enige weg die je momenteel kan volgen om Thailand binnen te kunnen is die via de Thaise ambassade. Zij zullen je ook zeggen welke bewijsstukken je nu moet leveren. (zie ook onderstaand links)

Hoe de situatie in november zal zijn is nu niet te voorspellen. Misschien is er meer mogelijk, of is de situatie nog steeds ongewijzigd of zelfs verstrengd.

Alvast succes gewenst.

Lees ook dit

www.thaiembassy.org/hague/th/customize/118896-Measures-to-control-the-spread-of-COVID-19-in-Thai.html

www.thaiembassy.org/hague/contents/images/text_editor/files/1_6.pdf

Vriendelijke groeten,

Ronny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website