Vraagsteller: Erik

Ik lees dat voor een pensioenvisum men 65.000 Baht inkomen of 800.000 Baht op een rekening moet storten. Een combinatie van beiden mag ook. Ik heb een pensioen van (omgerekend) 52.000 Baht. is een storting op de bankrekening van minimum 170.000 Baht dan voldoende.

Dank voor de tijd en het antwoord.


Reactie RonnyLatYa

Voor een jaarverlenging op basis van “Retirement” zijn er volgende mogelijkheden.

– Inkomen van maandelijks minstens 65 000 Baht.

OF

– Bankbedrag van minstens 800 000 Baht

OF

Combinatie van bankbedrag en inkomen. Dat moet op jaarbasis minstens 800 000 Baht zijn.

Maar let op bij de combinatiemethode. Er zijn immigratiekantoren die een bankbedrag van minstens 400 000 Baht eisen, waar je dan de rest van het jaar niet meer mag aankomen. De rest van het bedrag mag je dan aanvullen met een inkomen en mag je ook vrij gebruiken. Dat inkomen moet je dan bewijzen door een visumondersteuningsbrief, een Affidavit, een proof of income of maandelijkse stortingen. Maar men kan ook een bewijs van inkomen vragen en werkelijke maandelijkse stortingen.

Hangt ervan af hoe de wind lokaal waait.

Ik geef u daarom het advies om u vooraf goed te informeren hoe de regels lokaal worden toegepast, want dat ze de officiële regels niet toepassen zoals het hoort is een publiek geheim. Morgen een lokale nieuwe baas is voldoende om de regels weer te veranderen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website