Vraagsteller: Adri

Ik moet over enkele maanden mijn visum verlengen, nu zou ik graag willen weten welke datum ik aan moet houden voor verlenging?

  1. de datum van afgifte visum
  2. de datum van aankomst Thailand (stempel douane)
  3. de datum van eerste verlenging

Bij voorbaat dank voor de hulp


Reactie RonnyLatYa

Het is nooit het visum dat je verlengt, maar de verblijfsperiode die je met dat visum bekomen hebt.

Je moet kijken naar de einddatum van die verblijfsperiode, d.w.z. de datum tot wanneer je in Thailand mag blijven. Die einddatum vind je:

– ofwel in de “Arrival stamp” die je bij binnenkomst hebt bekomen. Daar vind je die einddatum naast “Admitted until ……”

– ofwel heb je al een eerder een jaarverlenging bekomen en dan staat het in de stempel van die laatste jaarverlenging. Die datum vind je dan naast “”Extension of stay permitted up to …..”

Standaard kan je de aanvraag tot verlenging 30 dagen voor die einddatum tot de einddatum indienen. Sommige immigratiekantoren aanvaarden de aanvraag ook al 45 dagen voor einddatum.

Het maakt op zich eigenlijk niet uit wanneer je de aanvraag tot verlenging gaat indienen, want de jaarverlenging is altijd aansluitend op je laatste verblijfsdag. Je wint of verliest dus niets met het 30(45) dagen voor einddatum, midden die periode, of zelfs de laatste dag te gaan aanvragen.

Het is natuurlijk niet echt een goed idee om te wachten tot de laatste dag. Je weet maar nooit dat je plots ziek wordt, men extra bewijzen wil zien, er plots een sluitingsdag opduikt, etc….

Zelf ga ik meestal 2-3 weken voor einddatum en dat is ruim op tijd. Maar dat moet ieder voor zich beslissen natuurlijk, en wat het best bij je past.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website