Vraagsteller: Kees

In augustus 2018 heb ik een niertransplantatie ondergaan in Nederland. Een keer per jaar MOET ik naar Nederland voor de jaarlijkse grote controle van deze nier. Dit jaar vindt dat onderzoek plaats op 13 augustus.

Ik had de vlucht naar Nederland en terug naar Thailand al vastgelegd. In maart j.l was ik ook in Nederland om de familie weer te zien en om de medicijnen voor een half jaar mee te nemen. Na terugkomst in maart hier in Thailand kreeg ik bezoek van een arts en verpleegster die mij verzochten om 14 dagen thuis te blijven i.v.m. de corona. Dit verzoek heb ik opgevolgd.

Ik ben getrouwd met mijn Thaise vrouw en zorg eveneens voor de opvoeding van het nichtje (nu 15 jaar) van mijn overleden Thaise vrouw, zij is wees. Ik huur een vrijstaande woning in Mukdahan. Dit jaarlijks onderzoek MOET ik laten doen om te bezien of eventueel de medicijnen tegen afstoting moeten worden bijgesteld. Ik heb uiteraard een ziektekostenverzekering met werelddekking, spoedeisende en niet spoedeisende hulp. Bovendien heb ik ook een doorlopende reisverzekering met ook daarin een extra ziektekostendekking opgenomen.

Nu ben ik bang, gelet op de berichten wie wel en wie niet naar Thailand mogen, dat ik op 21 augustus, de dag van de vlucht terug naarThailand, Thailand niet mag binnenkomen.

Wat zijn jouw adviezen in deze, graag wil ik gebruik maken van de kennis die jij hierover in huis hebt.


Reactie RonnyLatYa

Misschien ook eens informeren of dat onderzoek ook niet in Thailand kan uitgevoerd worden. Kijk wel of dit kan voor je arts natuurlijk en het geen gevolgen heeft voor later. Er zijn best wel heel goede ziekenhuizen met bekwame artsen. Het verslag kan dan eventueel naar je arts gestuurd worden indien hij/zij zich hiermee akkoord verklaart. Zorg alvast dat je die goedkeuring duidelijk hebt. Maar zelfs als dit goedgekeurd wordt door je arts in Nederland zal dit wel de nodige financiële kosten met zich meebrengen. Zorg dat je in dat geval goed op de hoogte bent daarvan.

Maar als je toch naar Nederland moet is het natuurlijk niet anders.

Of je dan kan terugkeren? Je bent getrouwd zeg je dus val je in de categorie waarvoor terugkeren mogelijk is, maar die beslissing wordt door Thailand genomen. Je neemt daarvoor best contact met de ambassade in Den Haag. Ik wou dat ik je meer zekerheid of duidelijkheid kon geven over je terugkeer, maar het hangt volledig van hun beslissing af.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website