Vraagsteller: Christian

Mijn vraag is hoe het deze maand staat vanwege de 90 dagen melding? En waar kan ik de info vinden van eventuele beslissingen van vrijstelling vanwege covid? Ik heb een visa non im o multiple entry tot 20 oktober geldig.


Reactie RonnyLatYa

Voorlopig kan iedereen al blijven tot 31 juli. Dat wil ook zeggen dat niemand verplicht is om tot die datum 90 dagen meldingen te maken. Maar het mag wel natuurlijk.

Betreft de vrijstelling tot 31 juli.

รัฐบาลอนุญาตให้คนต่างด้าว (คนอยู่ชั่วคราว) อยู่ในไทยได้ถึง 31 กรกฎาคม 2563

Wat er vanaf die datum zal gebeuren is nog niet bekend. Men is een eventuele verlenging van die datum aan het overwegen, maar het kan nog alle kanten uit wat dat betreft.

Nadien…. ?

– Ofwel wordt die periode na 31 juli nogmaals verlengd tot ….

– Ofwel krijg je de kans om te verlengen. Maar voor hoelang, hoe dikwijls en wat zullen de voorwaarden dan zijn?

– Ofwel zijn dan de grenzen open en zou je een “Borderrun” kunnen maken. Maar wat zijn de eisen van het andere land ? En stel dat je daar binnen kan en stel dat je dan nog een geldige Multiple entry hebt in je paspoort zoals in uw geval, dan is het nog maar de vraag of je aan eventueel bijkomende eisen kan voldoen om Thailand terug binnen te komen?

– Ofwel zegt men gewoon dat je reeds tijd genoeg hebt gekregen om Thailand te verlaten voor 31 juli en moet je er gewoon uit….

– Maar misschien komen er nog andere oplossingen, zoals dat je geen “borderrun” hoeft te maken. Misschien krijgen zij met een nog geldig Multiple entry, zoals in jouw geval, bij immigratie een nieuwe verblijfsperiode van 60 of 90 dagen zonder dat ze een “borderrun” hoeven te maken….. Wie weet ?

Indien je aan de voorwaarden kan voldoen is misschien een jaarverlenging nog een oplossing in uw geval. Kost je 1900 Baht en dan hou je alles zelf in de hand tot volgend jaar. Je kiest dan zelf wanneer je Thailand verlaat. Tenminste indien het nu niet te laat is om nog die jaarverlenging te vragen.

Het is afwachten wat ze uit hun hoed gaan toveren. Kan nog alle kanten op.

Er werd daarover nog niets beslist tot vandaag (04/07/20). Misschien dat we in de loop van volgende week meer nieuws daarover krijgen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website