Vraagsteller: Tjalling

Ben vorig jaar met Non-Immigrationvisum type o voor 90 dagen naar Thailand geweest. Daarna een border run gemaakt naar Laos voor 30 dagen. Dat wil ik dit jaar weer doen, maar nu heb ik ergens in een commentaar van jou gelezen (kan het niet meer terugvinden), dat als je met een Thaise getrouwd bent dat je geen borderrun hoeft te maken en die 30 dagen bij immigration kan bekomen.

Nu ben ik al 10 jaar met mijn Thaise vrouw getrouwd maar wel voor de Nederlandse wet. Ik neem aan dat ik dan dat huwelijk in Thailand moet registreren. Mocht dit zo zijn dan scheelt mij dat toch een autorit van 5 uur naar Nongkay.


Reactie RonnyLatYa

We spreken hier natuurlijk in normale toestand. Je kan een verlenging van je verblijfsperiode bekomen als getrouwde. Niet 30 maar zelfs 60 dagen kan dan.

Maar eigenlijk is de reden dan bezoek aan vrouw/kinderen in Thailand. Dat wil zeggen dat je je vrouw of kind in Thailand komt bezoeken. Dat wil dan inderdaad zeggen dat je zal moeten bewijzen dat jullie getrouwd zijn en ik verwacht dat je dan ook de Thaise huwelijksregistratie moet tonen. Indien het huwelijk in Nederland werd aangegaan zal je het waarschijnlijk ook eerst moeten laten registreren in Thailand en daar zal je dan een Khor Ror 22 van bekomen. Ook zal je vrouw moeten bewijzen dat ze in Thailand woont m.a.w. dat ze er een adres heeft.

In dat geval behoort een verlenging van 60 dagen zelfs tot de mogelijkheid. Je kan dat terugvinden in de volgende documenten:

Order of the immigration bureau No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

2.24 In the case of visiting a spouse or children who are of Thai nationality:

Each permission shall be granted for no more than 60 days

1. Application form

2. Copy of applicant’s passport

3. Copy of household registration certificate

4. Copy of national ID card of the person having Thai nationality

5. Copy of a marriage certificate or copy of a birth certificate

Order of the immigration bureau No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

2.24 In the case of visiting a spouse or children who are of Thai nationality:

Permission shall be granted for one time and no more than 60 days

(1) There must be proof of relationship.

(2) In the case of spouse, the relationship must be de jure and de facto.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website