Thailand visavraag Nr 108/20: Moet ik het land uit na 31 juli?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
26 juni 2020

Vraagsteller: Aloys

Ik krijg een bericht dat iedereen die geen visum of verlenging kan maken, het land uit moet wat is daar van waar? Door de Corona zijn er veel in de problemen gekomen konden, niet naar een ander land, voor de run te maken.


Reactie RonnyLatYa

Van wie heb je dat bericht gekregen? Voorlopig kan je blijven tot 31 juli.

Wat er vanaf die datum zal gebeuren is nog niet bekend voor zover ik weet en ik verwacht dat het nog wel even zal duren voor daar nieuws over komt.

Nadien…. ?

– Ofwel wordt die periode na 31 juli nogmaals verlengd tot ….

– Ofwel krijg je de kans om te verlengen. Maar voor hoelang, hoe dikwijls en wat zullen de voorwaarden dan zijn?

– Ofwel zijn dan de grenzen open en zou je een “Borderrun” kunnen maken. Maar wat zijn de eisen van het andere land ? En stel dat je daar binnen kan en stel dat je dan nog een geldige Multiple entry hebt in je paspoort, dan is de vraag nog of je aan eventueel bijkomende eisen kan voldoen om Thailand terug binnen te komen?

– Ofwel zegt men gewoon dat je reeds tijd genoeg hebt gekregen om Thailand te verlaten voor 31 juli en moet je er gewoon uit….

– Maar misschien komen er nog andere oplossingen, zoals dat je geen “borderrun” hoeft te maken maar wel een nieuwe periode van 90 of 60 dagen kan bekomen bij immigratie als je nog een geldige Multiple entry visum hebt…. Wie weet 

Je zegt niet met welk visum je de laatste verblijfsperiode hebt bekomen, maar ik had het de laatste weken ook al een paar keer als oplossing gegeven.

Voor zij die aan de voorwaarde kunnen voldoen, neem gewoon een jaarverlenging. Kost je 1900 Baht en dan hou je alles zelf in de hand tot volgend jaar. Je kiest dan zelf wanneer je Thailand verlaat. Tenminste indien het nu niet te laat is om nog die jaarverlenging te vragen.

Voor de rest is het gewoon wachten. Er werd daarover nog niets beslist, dus ook niet dat je zeker zal buiten moeten. Dat is enkel een mogelijkheid, net zoals de andere die ik hierboven al opgenoemd heb.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website