Vraagsteller: Hans

Ik zou, wanneer het kan, voor 3 maand naar Thailand willen gaan. Ikzelf ben +50 jaar en ben gehuwd (weliswaar niet wettelijk) met een Thaise dame. Welk visum is hiervoor vereist?


Reactie RonnyLatYa

Als je niet wettelijk gehuwd bent, dan ben je niet gehuwd.

Je zeg +50 te zijn en in theorie zou dat voldoende moeten zijn voor een Non-immigrant O.

Met een Non-immigrant O Single entry zal je bij binnenkomst éénmalig een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.

Let wel op dat 50+ niet altijd voldoende is voor NL of Be en men kan eisen dat je een bewijs van pensioen kan tonen, of zoals in Antwerpen minstens 60 moet zijn. Misschien is Essen(D) wat soepeler wat leeftijd en voorwaarden betreft.

Je kan ook een Tourist visum aanvragen als het met een Non-immigrant O niet zou lukken. Daarmee bekom je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 60 dagen, maar kan je bij immigratie eenvoudig verlengen met 30 dagen. Zo kom je ook aan je 90 dagen.

Momenteel geeft men echter nog geen visums uit.

Het is ook nog onduidelijk wanneer men terug Thailand binnen kan en vooral onder welke voorwaarde. Mogelijk kunnen er in de toekomst ook nieuwe eisen zijn om een visum te bekomen.

Het is afwachten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website