Thailand visavraag Nr 096/20: Geldigheid paspoort (2)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
1 juni 2020

Vraagsteller: Wim

Reactie op visavraag 095/20. Beste Ronny, ik ben de laatste om je vakkennis in twijfel te trekken maar toen ik verleden jaar (2019) naar immigration in Jomtien ging zei de dame tegen mij: Opgelet voor een jaarverlenging in 2020 heb je 12 + 6 maanden nodig. Dus een paspoort die nog 18 maanden geldig is! Mijn paspoort is geldig tot begin februari 2022.

12 maanden voor de jaarverlenging en 6 extra maanden op jouw paspoort, zei deze dame. Hopelijk ben ik en immigration mis, want ik moet anders voor september een nieuw paspoort aanvragen.


Reactie RonnyLatYa

Dat wat betreft de geldigheid van het paspoort bij jaarverlengingen iets veranderd zou zijn is mij niet bekend. Maar het kan natuurlijk altijd en daarom eens gezocht of ik er iets over kon vinden.

Echter nergens is er wat dat betreft nieuwe info te vinden.

Wel heb ik soortgelijke vragen gevonden op Thaivisa uit 2019, maar uit die reacties blijkt niet dat er iets veranderd is, m.a.w. je paspoort hoeft niet nog 18 maanden geldig te zijn om een jaarverlenging te bekomen. Wel is het zo dat wanneer de geldigheid van het paspoort minder dan een jaar is, de verlenging nooit langer kan zijn dan de geldigheidsperiode van het paspoort. Net zoals ik in 095/20 al zei.

Zie via deze links

https://forum.thaivisa.com/topic/1100204-annual-retirement-renewal-with-expiring-passport/

https://forum.thaivisa.com/topic/1101559-passport-validity-for-retirement-extension/

Kan natuurlijk dat Immigratie Jomtien weer eigen regeltjes aan het uitvinden is, of dat je met de zoveelste IO te maken kreeg die de eigen regels niet kent….

Best kan je het nog eens navragen dan voor zekerheid.

Maar misschien is er info die ik en andere gemist hebben en als er lezers zijn die andere info hebben bekomen op hun immigratiekantoor betreffende die geldigheidsduur van het paspoort dan hoor ik het graag.

Het betreft hier dan wel een jaarverlenging, m.a.w. niet het aanvragen van een Non-immigrant O of O-A Multiple entry visum in de ambassade waar die geldigheid van 18 maanden wel een eis is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand visavraag Nr 096/20: Geldigheid paspoort (2)”

 1. Kees janssen zegt op

  Bij verlenging van je visa is het alleen gedurende de geldigheid van je paspoort wat je bekomt.
  Ik ben hier het schip mee ingegaan, het was verstandiger om dus eerst een nieuw paspoort aan te vragen en dan je visum. Het scheelde voor mij 4 maanden. Ik heb een nieuw paspoort aangevraagd bij de ambassade in Bangkok. De kosten hiervan waren schrikbarend (165 euro)
  Mocht je dus een nieuw paspoort nodig hebben dan verstandig om dit in Nederland e doen.
  Dit kan voor de verval datum.
  Alleen zorgen dat ze je visa stempels niet met gaatjes doorklieven zoals ze bij de andere pagina’s doen.

 2. RonnyLatYa zegt op

  En is er dan een reden waarom je al een nieuw paspoort gaat aanvragen in december ?
  Kan je toch volgend jaar ook doen en samen met je nieuwe paspoort vraag je een nieuwe jaarverlenging aan. Wordt de nodige info ook overgezet in je nieuwe paspoort en je nieuwe jaarverlenging wordt dan meteen in je nieuwe paspoort gezet.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is inderdaad een reden om het vroeger aan te vragen. Ik was gewoon benieuwd of er een speciale reden was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website