Vraagsteller: Franc

Ik ben mijn Nederlandse paspoort verloren met mijn visumstempels Non Immigration Re-entry Permit. Dit visum is geldig tot 23 april 2021. Nu heb ik in Nederland een nieuw paspoort aangevraagd en ontvangen. Nu is mijn vraag of mijn visumstempels die ik had in mijn oude paspoort overgezet kunnen worden op mijn nieuwe paspoort door de immigration dienst in Jomtien Pattaya?

Zo ja, wat zouden de kosten daarvan zijn? Hoop niet dat ik weer een nieuwe aanvraag moet gaan doen voor mijn nieuwe paspoort.


Reactie RonnyLatYa

Mijn advies en hoe ik het zou doen: Je bent in Nederland. Ga bij de eerstvolgende gelegenheid een nieuw visum halen, m.a.w. begin van voor af aan. Een Single entry is voldoende. Neem je verlies. De minste zorgen en zo ben je zeker. Ook geen eventueel gedoe bij de check-in over eventuele vragen betreffende het niet hebben van een visum en een verblijf langer dan 30 dagen.

In het andere geval. Bij binnenkomst zal je toch maar maximum een verblijf van 30 dagen bekomen. Je kan immer geen re-entry tonen in je lege paspoort.

Vervolgens is het maar de vraag of men je eerder bekomen jaarverlenging wil teruggeven, of de gegevens van je oorspronkelijk visum wil terugplaatsen in Pattaya. Het visum zelf kan je nooit terugkrijgen. Maximum de referentie ernaar voor eventuele latere jaarverlengingen. Je kan nu wel stellen dat ze toch al die gegevens moeten hebben. Ja dat zou zo moeten zijn en tenslotte vragen ze elk jaar die gegevens ook opnieuw, niettegenstaande ze die al hebben. Maar zelfs dan is het nog maar de vraag of ze het willen doen. Gegevens overzetten naar een nieuw paspoort als je nog in het bezit bent van het oude is geen probleem en is in principe zelfs gratis. Maar dat is hier het geval niet.

Ik kan je dan ook niet garanderen dat men het zal doen.… laat staan gratis.

Kunnen andere lezers of personen je die garantie wel geven. Goed, maar dat advies laat ik dan onder hun verantwoordelijkheid.

Maar zelfs als men het niet doet is nog niet alles verloren. Je kan dan altijd nog die 30 dagen Visa Exemption laten omzetten naar een Non-immigrant via je immigratiekantoor. Kost 2000 Baht. Zorg wel dat er minstens nog 15 dagen verblijf resten bij de aanvraag.

Je zal dan bij aanvaarden weer eerst 90 dagen verblijf bekomen. Net alsof je zou binnenkomen met een Non-immigrant visum. Die kan je dan nadien weer gaan verlengen met een jaar aan de prijs van 1900 Baht.

Maar gans die procedure is hetzelfde als weer van voor af aan beginnen natuurlijk. Je hebt daarmee niet je oude gegevens teruggekregen.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand visavraag Nr 081/20: Kan ik mijn jaarverlenging terug krijgen na verlies paspoort?”

 1. Rob zegt op

  Hoi Franc en Ronny

  Ik heb hetzelfde meegemaakt, ik ben in afgelopen december mijn paspoort kwijt geraakt .
  Verloren of gestolen ik wist het niet.
  Maar ik heb via internet aangifte gedaan .
  Nu moet je wel zeggen dat je paspoort gestolen is ,want anders werkt de immigratie niet mee.
  Verlopen is je eigen schuld zeggen ze gestolen is overmacht.
  Dan helpen ze je in de immigratie in Thailand wel mee.
  Als je de aangifte doet vertel je dat paspoort gestolen is maar je moet in Nederlands en het Engels doen.
  Ik had er bij gezet dat ik dit deed vanwege het retirement visum wat ik 2 maanden had.
  En alles werd gewoon gratis overgezet op het nieuwe paspoort.
  Dit gebeurde in Phuket begin januari, en hier zijn ze super streng hier

  Gr Rob

  • RonnyLatYa zegt op

   En je bent dat ook verloren in Nederland?

  • RonnyLatYa zegt op

   Mijn reactie staat los van je reactie hoor die zeker informatief is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website