Thailand visavraag Nr 045/20: Borderrun Poipet Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
23 februari 2020

Vraagsteller: Poytr

Ik kom al ruim 30 jaar naar Thailand intussen heb ik een Thaise vriend, al 18 jaar. Wat ik regelmatig doe, is laatste 3 jaar 6 maanden naar Thailand. Ik heb dan een twee maanden visum. Ik heb vaker een visumverlenging aangevraagd bij immigratie van 30 dagen.

Wat ik daarna om de verlening nog eens 30 dagen te verkrijgen ga ik naar de grensovergang met Thailand en Cambodia Poipet over. Echter in februari wilde ik dat weer doen, nu blijkt het dat je een dag in Cambodia moet blijven en de volgende dag weer terug mag. Echter heb ik vooraf gekeken of het nog kan, laatste keer dat ik het deed was in 2017.

Op de websites ook die van immigratie stond er niks over geschreven echter dat je dit landgrens overgang maar 2 keer per kalender jaar mag doen. Is dit bij jullie ook bekend?

Het schijnt zelfs zo te zijn dat je ook beperkt word met het vliegtuig, als je visa hierdoor een 30 dagen visum bekomt. Normaal ik vlieg voor een aantal dagen naar Indonesië of Maleisië en kom weer terug krijg ik netjes weer 30 dagen. Na 6 maanden vlieg ik weer naar Nederland naar mijn eigen huis.


Reactie RonnyLatYa

Sinds begin 2017 bekom je bij een binnenkomst op basis van “Visa Exemption” over land ook een verblijfsperiode van 30 dagen. Het is wel beperkt tot 2 binnenkomsten per kalenderjaar.

Bij binnenkomsten op basis van “Visa Exemption” via een luchthaven zijn er in principe geen beperkingen. Wat welk kan gebeuren, is dat bij meerdere binnenkomsten op korte termijn, en dan vooral “Back-tot-back”, je misschien vragen kan verwachten wat je hier eigenlijk komt doen. Zelden zal je daarom geweigerd worden, of er moet meer aan de hand zijn. Wat wel kan gebeuren is dat men je zegt, of een aantekening in je paspoort maakt, dat je bij een volgende binnenkomst een visum moet aanvragen.

Die regeling van 2 binnenkomsten per kalenderjaar op basis van ‘Visa Exemption” geldt ook voor de grensovergang in Poipet/Aranyaprathet. Dat je echter verplicht een dag in Cambodja moet blijven is geen beslissing van Thailand, maar van Cambodia.

Op het blog werd hiervoor al meermaals gewaarschuwd, dat wanneer je een grensovergang met Cambodia gebruikt, de mogelijkheid bestaat dat je niet meteen kan terugkeren dezelfde dag. En vooral dan aan de grensovergang Poipet/Aranyaprathet lijkt men moeilijk te doen. Die kan je best vermijden indien mogelijk. Trouwens niet enkel op “Visa Exemption”, maar er zijn ook al meldingen van personen die een visum hadden en hetzelfde probleem hadden. Bij andere grensposten met Cambodia lijkt het minder toegepast te worden, maar uitsluiten kan je het ook daar niet natuurlijk.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website