Thailand visavraag Nr 038/20: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
18 februari 2020

Vraagsteller: Ben

Ik ben een beetje in paniek geslagen omdat ik 3 maanden in Bangkok verblijf en ik dus dacht dat dit kon zonder een visum, wat ik dus niet heb en ik ben reeds in Bangkok nu. Het gaat om de volgende periodes:

– aangekomen op 10 februari en ik zou op 11 april vertrekken voor 2 weken naar Vietnam;
– 25 april terug aankomen in Bangkok en dan 24 mei vertrek naar België.

Ik heb dus een stempel in mijn paspoort tot en met 10 maart (30 dagen visum vrij). Daarom heb ik een vlucht geboekt naar Laos op 10 maart en ik zou dan 11 maart terug vliegen naar Bangkok en terug binnenkomen. Ik ga er dan vanuit dat ik dan gewoon opnieuw 30 dagen visum vrij bekom? Dan komt het zo uit dat exact een maand later (op 11 april) naar de geboekte reis in Vietnam vertrek. Ik kom dan terug op 25 april en ga er dan weer vanuit dat ik opnieuw 30 dagen visum vrij bekom en vertrek dan 1 dag voordat die periode afloopt (24 mei).

Kan ik het zo doen zonder problemen?

Hoop het alvast…

Bedankt voor uw antwoord.


RonnyLatYa

In theorie zou het bekomen van een “Visa Exemption” geen probleem mogen zijn gezien de binnenkomsten via een luchthaven gebeuren. Daar staat in principe geen beperking op zoals dat bij binnenkomsten via een grenspost over land wel het geval is. Zorg wel dat je steeds minstens 20 000 Baht bij je hebt (mag in elke valuta). Wordt soms gevraagd en de kans dat dit gevraagd wordt bij drie binnenkomsten op korte tijd is ook groter.

Toch een waarschuwing. Opletten indien je via Don Muang gaat. Ze zijn daar volgens mijn info een stuk strenger.

Maar verder vrees ik dat er wel wat foutjes zitten in je berekening.

– Je hebt nu een verblijfsperiode tot 10 maart. Tot zover geen probleem.

– Je wil dan een “borderrun” maken om een nieuwe “Visa Exemption” te bekomen. Dat kan. Je wil vervolgens terug binnenkomen op 11 maart en daar denk ik dat je rekening niet klopt. Bij een binnenkomst zal je wel een verblijfsperiode bekomen van 30 dagen, maar volgens mij is dat maar tot 9 april. Maart heeft namelijk 31 dagen en je moet de dag van binnenkomst ook meetellen als een dag. Dat wil zeggen dat, als je op 11 april wil vertrekken, je 2 dagen tekort komt. Je zal dus 2 dagen in “overstay” zijn bij vertrek als je niets doet aan je planning.

Je kan:

– je binnenkomst 2 dagen later maken (13 maart),

– of een verlenging vragen van 30 dagen (kost 1900 Baht),

– of niks doen en in “overstay” blijven met alle mogelijke gevolgen vandien als je tijdens die periode in de problemen zou komen. (Zou ik je zeker afraden trouwens). Geraak je zonder problemen bij immigratie, dan zal je daar een boete krijgen die waarschijnlijk 1000 Baht is en ook een aantekening in je paspoort. Normaal heeft die aantekening geen gevolgen voor volgende binnenkomsten, maar men zal het wel opmerken bij je volgende binnenkomst die 2 weken later is. En je weet dan maar nooit hoe men het bekijkt

– Op 25 april kom je dan weer terug binnen op “Visa Exemption”. Normaal kan dat, maar men zal ook wel opmerken dat je al twee binnenkomsten had op korte tijd. Misschien zegt men niks, maar je kan ook even apart genomen worden. Je kan dan enkele vragen krijgen waarom je op korte termijn driemaal bent binnen gekomen op “Visa Exemption” en wat je hier eigenlijk komt doen. Een eventuele aantekening van een “overstay” zal je dan zeker ook niet helpen.

Normaal zal je niet geweigerd worden. Enkel misschien dat je, bij een volgende binnenkomst dit jaar, een visum moet aanvragen.

Je zal dan op 25 april je 30 dagen wel bekomen vermoed ik en dat zal dan zijn tot 24 mei zijn. Ook hier heb je de dag van aankomst niet meegerekend, maar het is voldoende als je op 24 mei vertrekt.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website