Vraagsteller: Jan S

Ik ben hier in Bangkok aangekomen op 9 januari met een multiple O-visum geldig tot 20 dec 2021. Het is mijn bedoeling om hier te blijven. Ik ben reeds in bezit van het gele huisboek en roze ID. Nu is mijn vraag of het bankbedrag op de rekening moet staan voor de eerste 90-dagen melding of voor de jaarverlenging?

Voordat ik het visum kreeg heb ik uiteraard op de ambassade in Brussel moeten bewijzen of ik genoeg middelen heb en waar ik ging verblijven. Mijn vrouw en ik zitten momenteel nog in quarantaine, ondertussen zijn wij ook reeds ingeschreven op de Belgische ambassade. Het is een kwestie van onze zaken goed te kunnen plannen en regelen. We vallen onder immigratie Khon Kaen.


Reactie RonnyLatYa

30 (soms 45 ) dagen voor einddatum van je verblijfsperiode van 90 dagen kan je een aanvraag indienen voor een jaarverlenging. Uw bankbedrag moet dan minstens 2 maand voor die aanvraagdatum op uw Thaise bankrekening staan.

Die verblijfsperiode heeft niets te maken met de 90 dagen adresmelding. Dat is enkel een bevestiging van adres dat je elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand dient te maken. De 90 dagen adresmelding geeft je geen enkel verblijfsrecht. De datum die je zal ontvangen is enkel ter herinnering wanneer je de volgende melding dient te maken, indien je nog in Thailand zou zijn. Het geeft je echter geen recht om tot die datum te blijven.

Dit terzijde.

Als je toch van plan was om een jaarverlenging te vragen, had een Single entry ook volstaan. Maar goed, ieder doet wat hij wil of wat het best bij hem past natuurlijk.

Succes.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website