Thailand Visa vraag Nr 392/22: Borderrun vanuit Surin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
26 oktober 2022

Vraagsteller: Evert

N.a.v. “TB Immigration Info Brief 056/22” dd. 20-10-2022. Ik heb een Tourist Visa (Single entry) voor max. 60 dagen. Kan ik bij Immigration Office in Buriram verlengen met 30 dagen (1900 TB). Voor opnieuw een verlenging is een borderrun (auto) of vlucht naar dichtstbijzijnde (buitenlands) vliegveld vereist.

Wie heeft een recente ervaring met borderrun vanuit Surin (Isaan) en/of een vlucht naar een buitenland, en kan mij daar de juiste informatie/advies over verstrekken?

Bij voorbaat mijn dank


Reactie RonnyLatYa

1. Je hebt een Tourist Visa Single entry. Je zal dit dan gebruikt hebben bij je eerste binnenkomst en kan je dan nadien niet meer gebruiken. Bij binnenkomst heb je 60 dagen bekomen en die kan je verlengen met 30 dagen. (Eventueel 60 dagen als je gehuwd bent.) Wanneer je een borderrun gaat maken dan verleng je niks. Je bekomt een nieuwe verblijfsperiode, maar vermits je visum onbruikbaar is zal je terug binnenkomen op Visa Exemption. Dat is momenteel 45 dagen en kan je ook eenmalig verlengen met 30 dagen.

2. Heeft Surin dan nog een Airport die open is voor commercieel verkeer? Ik dacht van niet, maar kan ondertussen weer anders zijn: https://en.wikipedia.org/wiki/Surin_Airport Volgens die info is er een operationeel vliegveld vanuit Buriram voor dat gebied. Maar die hebben enkel vluchten binnen Thailand denk ik. Dan eerst nog naar een Internationaal vliegveld in Thailand: https://en.wikipedia.org/wiki/Buriram_Airport

3. De dichtstbijzijnde grensposten over land vanuit Surin of Buriram zijn:

– Aranyaprathet/Poipet wat dan de Thai/Cambodjaanse grenspost is

– Mukdahan/Savannakhet wat dan de Thai/ Laos grenspost is waar ook een Thai-Lao friendship bridge ligt die je kan gebruiken.

Ter info. Savannakhet heeft ook een Thai Consulaat waar normaal ook visums kunnen bekomen worden. Wel een dag wachten.

4. Mogelijk zijn er wel kantoren die een borderrun aanbieden naar een van deze grensposten van uit Surin/Buriram. Misschien eens informeren voor zover je dat nog niet gedaan had.

5. Als er lezers zijn die recent een borderrun hebben gemaakt vanuit Surin/Buriram kunnen dit steeds laten weten.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 392/22: Borderrun vanuit Surin”

  1. Johny Prasat zegt op

    Ik maakte tot begin 2020 mijn borderrun steeds via de grensovergang Chong Chom. Dat is 35 km van Prasat in de provincie Surin. Is meer dan 2 jaar gesloten geweest wegens covid, terug open sinds mei dit jaar. Ik moet eind januari ook terug een borderrun maken, denk wel dat alles daar terug normaal is. Enkele km voor de grens, net voorbij Kab Cheung is er ook een vrij grote bordermarket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website