Vraagsteller: Johan

Ik had Retirement visum O-A en ben nu overgeschakeld naar eenThai Marriage visum. Hiervoor heb ik een heleboel papierwerk meten verschaffen + foto’s van mijn huis en vrouw etc etc. Ik moest dan 30 dagen wachten na bezoek van iemand van Immigratie en ontving dan mijn definitief visum op basis van Thai Marriage.

Is deze ganse procedure éénmalig omdat het de eerste keer is of moet gans dat verhaal volgend jaar bij aanvraag voor verlenging weer gebeuren of is hiervoor een eenvoudigere procedure (bijvoorbeeld bewijs van 400.000 Baht op rekening) voorzien?

Ik moest voor die eerste volledige procedure 5.000 Baht betalen (wel aanvraag Multy Entry gedaan). Is dit een correcte prijs?


Reactie RonnyLatYa

1. Je bent niet overgeschakeld van een O-A visum naar een Marriage visum. Je hebt enkel je verlenging aangevraagd als Thai Marriage i.p.v. Retired. Je basis visum blijft O-A. Ga je ooit een verlenging vragen als Retired dan zal je aan de eisen van een O-A moeten voldoen i.p.v. een O.

2. Heel de procedure wordt normaal jaarlijks herhaald. Inclusief de 400 000 Baht. Maar als je dat eens gedaan hebt is daar de volgende keer toch niks aan. De eerste keer ook niet trouwens wat mij betreft.

3. De verlenging is 1900 Baht en de Multiple re-entry (niet Multiple entry) kost 3800 Baht. Reken uit.

5000 Baht is dus te weinig als je dat betaald hebt. Zou 5700 Baht moeten zijn. Hoe je dan aan die 5000 Baht komt is mij een raadsel

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website