Vraagsteller: Ferry

Ik overweeg om voor de eerste keer naar Thailand te gaan zonder visum aan te vragen en gebruik te maken van de 45 dagen vrijstelling en daarna verlenging met 30 dagen aan te vragen. Normaal ging ik met een 60 dagen visum, maar bij het boeken van de tickets heb ik een stomme fout gemaakt waardoor ik een overstay van 1 dag heb.

Mijn vraag is of verlenging altijd toegestaan wordt. Ik verblijf in Hua Hin. Hoeveel dagen voor het verstrijken van de termijn van 45 dagen moet je de verlenging aanvragen.


Reactie RonnyLatYa

Het komt heel zelden voor dat zulke verlengingen worden geweigerd. Er zijn dan ook amper eisen om die verlenging te bekomen. Denk niet dat je hierover zorgen moet maken. Als het al gebeurt zullen daar ernstige redenen voor zijn.

Een week voor aflopen van je verblijfsperiode volstaat. Je kan ook vroeger proberen en het kan toegestaan worden, maar meestal zal men zeggen om de laatste week terug te komen. Dat is zowat de standaardperiode die de meeste immigratiekantoren aanhouden.

Misschien leuk om te weten en geldt eigenlijk voor gelijk welke verlenging die gevraagd wordt. Wanneer een verlenging om wat voor reden ook geweigerd wordt zal je nog altijd 7 dagen krijgen. Dit om je in de gelegenheid te stellen om Thailand binnen een wettelijke termijn te verlaten.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website