Thailand Visa vraag Nr 371/22: Bankbewijzen bij jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
7 oktober 2022

Vraagsteller: Marcel

Ik ben vandaag naar immigration geweest met mijn oude en nieuwe paspoort. Toen ik aan de beurt was zei de beambte dat ik vandaag alleen mijn paspoort kon omzetten. Ik moet morgen teruggaan voor de jaarverlenging. Ik heb toen gevraagd of hij wilde kijken of dat ik de nodige documenten bij had.

Ik ben eerst naar de bank geweest voor een statement, maar hij zei dat ik een ander document nodig had van de bank. Ik heb ook het affidavit. Toen zei hij kom morgen na 14.oo uur terug en hij hing een nummer aan de papieren.

Ik vraag mij nu af welk document ik moet gaan vragen bij de bank?


Reactie RonnyLatYa

Normaal als je een Affidavit gebruikt zou dit moeten volstaan en moet je geen bankbewijs tonen. Net zoals je vroeger de proof of income gebruikte van de Oostenrijkse consul.

Gebruik je stortingen of eist men een bewijs van stortingen dan moet het bankuittreksel een overzicht tonen van het ganse jaar en waaruit dan blijkt dat je elke maand 65.000 Baht hebt overgemaakt van het buitenland.

Zou je een bankbedrag van 800 000 Baht gebruiken dan heb je 2 bankbewijzen nodig.

– Een overzicht van een jaar en waaruit blijkt dat de vorige keer het bedrag er 3 maand na toekennen is blijven op staan, je niet onder de 400 000 Baht bent geweest in dat jaar en dat er 2 maand voor de aanvraag opnieuw voldoende bedrag op staat. Voor sommige immigratiekantoren volstaat echter ook een bankbewijs dat het bedrag er 2 maand voor de aanvraag op staat. Die eisen dat volledige jaar niet.

– 2de bankbewijs is een verklaring van de bank dat op de die datum, dat is de dag van je aanvraag dus, een bedrag van 800 000 Baht op je rekening staat.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website