Thailand Visa vraag Nr 368/22: Bankbedrag bij jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
5 oktober 2022

Vraagsteller: Peter

Ik ben in Thailand binnengekomen op 23 september. Met een Non O single entry geldig tot 22 december. Mijn bedoeling is om nadien te verlengen met 1 jaar. Het bedrag ad 800.000 baht heb ik op 17 september naar de Thaise bank overgemaakt. Mijn zorg is dat als ik eind november ga verlengen bij tm Samutprakaan, of ik mogelijk problemen krijg, want de 3 maanden eis is niet voldoende. Bij tm in nonburie staat er over 60 dagen.


Reactie RonnyLatYa

Je verblijfsperiode loopt van 23 september tot 22 december. Standaard kan je de aanvraag tot jaarverlenging starten 30 dagen voor einddatum van je verblijfsperiode, al zijn er ook die het al 45 dagen voordien aanvaarden. In principe zou je dan de aanvraag kunnen indienen vanaf 22 november. Vermits een bankbedrag er 2 maand voor de aanvraag moet op staan en dit is gebeurd op 17 september is dit ook voldoende voor je aanvraag.

Twee maand op de bank voor de aanvraagdatum is sinds enkele jaren de officiële periode, zowel voor eerste als voor vervolgaanvragen. Maar zoals gebruikelijk zijn er immigratiekantoren die door eigenwijsheid aan een periode van 3 maand blijven vasthouden. Vooral dan voor vervolgaanvragen want zo was het voordien ook en ze houden daar dan koppig aan vast.

In uw geval verwacht ik geen probleem eigenlijk.

Het is je eerste aanvraag en zelfs als ze koppig aan die 3 maand blijven volhouden dan ga je gewoon op 18 december. Staat er dan zeker 3 maand op en je bent nog ruim op tijd.

Let er wel op dat na goedkeuring de 800 000 Baht er gedurende 3 maand blijft op staan. Dan mag je het gebruiken maar mag je niet lager gaan dan 400 000 Baht. Ga je het gebruiken zorg dan dat het tijdig weer is aangevuld voor je volgende aanvraag en speel dan op veilig en zorg dat het is aangevuld 3 maand voor de volgende aanvraag.

Geen paniek, komt wel goed.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website