Vraagsteller: Corrie

Begin december ga ik naar Chiang Rai. Ik logeer daar bij mijn zoon. Ik wil een single entry visum aanvragen. Ik kom er niet helemaal uit welke papieren ik moet uploaden. Iemand komt mij daarbij helpen en ik wil alles klaar hebben liggen.

De site van de ambassade vind ik niet duidelijk en de laatste informatie staat er niet op zoals dat je 45 dagen kunt blijven zonder visum.

Mijn vraag is vooral:

De opgave van je inkomen moet je daarvoor een hele maand afschriften sturen? Ik moest dat vorig jaar wel bij de ambassade inleveren. Maar dat is zeker 18 pagina’s nu ik bijna alles met mijn pinpas betaal. En dat lijkt me een hele klus om te uploaden. Vorig jaar werd een bewijs dat ik pensioen en AOW ontvang niet voldoende gevonden.

Ik ben al in de 80 en begin wat nerveus te worden van al die voorwaarden.

Ik hoop dat je wat duidelijkheid kunt geven.


Reactie RonnyLatYa

En welk visum ga je dan aanvragen? Dat het een Single entry is weten we. Misschien volstaat een Tourist of wil je een Non-immigrant O visum? Met een Tourist hoef je ook niet specifiek te bewijzen dat je gepensioneerd bent, al zal dat met 80 wel duidelijk zijn lijkt me. Of wil je op Visa Exemption, gezien je daar ook naar refereert De 45 dagen visa exemption gaan in van 1 oktober tot 31 maart. Kan je verlengen met 30 dagen bij immigratie. Met een “borderrun” nadien kan je dat eventueel nog uitbreiden.

Heb je twijfels over die 45 dagen? Wacht dan nog enkele dagen en dan is het 1 oktober en dan zie je het wel.

Bij de financiële eisen voor een visum staat op de website:

‘The submitted financial evidence must be able to show sufficient means of subsistence for a person to stay abroad. The recommended minimum amount is 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.”

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

Ik geloof niet dat als je een bewijs levert van pensioen en/of AOW men dat niet aanvaardt. Trouwens zelfs zonder dat bewijs zal men in jouw geval toch ook wel zien dat iemand van 80 jaar gepensioneerd is. Wat meer waarschijnlijk is dat men wil zien hoeveel dat bedrag dan wel is en of het voldoet aan de minimum eis voor inkomen. Normaal moet 1000 Euro per maand volstaan.

Stuur dan enkel het bankuittreksel waarop die maandelijkse storting staat en dit van de laatste drie maand. Moet wel duidelijk zijn op die uittreksels dat dit van je AOW/pensioen is. Niet een bedrag waarvan de herkomst niet duidelijk is. Of anders een bankrekening waarop minimum 3000 Euro staat de laatste drie maand. Moet ook wel volstaan.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website