Thailand Visa vraag Nr 362/22: Verlengen als Thai Marriage?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
30 september 2022

Vraagsteller: Ludwig

Ik heb nu een retirement visum O-A maar ben in maart gehuwd met Thaise. In november moet ik een verlenging van mijn visum aanvragen. Kan ik op basis van mijn huwelijk overschakelen naar Retirement Marriage Visum? En zo ja, wat zijn de voorwaarden waaraan ik moet voldoen en welke documenten moet ik allemaal aan Immigration bezorgen?


Reactie RonnyLatYa

 1. Een Non-immigrant O-A visum is altijd een “Retirement visum”.
 2. Een “Retirement Marriage Visum” bestaat niet. Het is een Non-immigrant O visum bekomen als Retired of als Thai Marriage.
 3. Je kan in Thailand niet overschakelen van een O-A visum naar een O visum. Daarvoor moet je Thailand verlaten en bij een ambassade een nieuw visum aanvragen.
 4. Het is niet het visum dat je gaat verlengen, maar wel de verblijfsperiode bekomen met je O-A visum.
 5. In uw geval hoef je echter geen ander visum te vragen. Ook een verblijfsperiode bekomen met een O-A visum kan je verlengen op basis van Thai Marriage.
 6. Dit wordt standaard gevraagd, maar ga voordien ook eens langs bij uw immigratiekantoor want er kunnen lokale eisen zijn zoals o.a. een getuige bij het indienen van de aanvraag:
 • Aanvraagformulier TM 7, ingevuld en ondertekend.
 • Pasfoto
 • 1900 Baht
 • Paspoort en kopie van alle paspoortbladzijde
 • Kopie TM30 melding
 • Bankbrieven, bankboek en update daarvan indien een bankbedrag van minstens 400 000 Baht gebruikt wordt of Bewijs van inkomen zoals een visumondersteuningsbrief indien een inkomen van minstens 40 000 Baht gebruik wordt.
 • Kor Ror 3 – Huwelijkscertificaat
 • Kor Ror 2 – Huwelijksregistratie. Moet je een nieuw uittreksel voor halen op je Thais gemeentehuis.
 • Thaise ID van mijn echtgenote
 • Tabien Baan of ander bewijs van adres
 • Tekening van een algemeen bekend referentiepunt naar je woning.
 • 6 foto’s van in en om je woning waar je samen met je vrouw op staat en minstens 1 met het huisnummer.
 • Documenten voor kennisname “Overstay” en wat te doen indien de omstandigheden waaronder mijn verlenging wordt toegestaan zouden veranderen. (krijg je daar)

Alle formulieren en documenten normaal in 2x.

Normaal zal je dan eerst een 30 dagen “Under consideration” stempel ontvangen waarbij je thuis een bezoek mag verwachten door immigratie. Ze bellen voordien dus je moet daar niet voor thuisblijven. Ze kijken dan gewoon of jullie wel samen wonen en of er geen problemen zijn met de buurt. Meestal vraagt men dan ook dat een getuige aanwezig is die jullie goed kent.

Op de afgesproken dag die in je paspoort staat mag je dan in je immigratiekantoor de definitieve jaarverlenging gaan halen. Die sluit opnieuw aan op je vorige jaarverlenging m.a.w. je wint of verliest niets met die “Under consideration” stempel.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.33/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website