Vraagsteller: Justin

Momenteel verblijf ik (28jaar) in Thailand op een ED (educatie) visum en vroeg me af als dit visum afloopt, welke verlengingen mogelijk zijn. Is het studentenvisum te verlengen met nog 1 jaar of moet ik dan kijken naar een vrijwillgersvisum?

Het land uitgaan naar Laos is gezien de quarantaine (ben niet gevaccineerd) de laatste optie die ik zou kunnen overwegen maar voordat ik dat doe zou ik graag eventuele andere opties willen weten wat er mogelijk is mbt. een visumverlenging.


Reactie RonnyLatYa

Alles zal afhangen welke bewijzen je kan voorleggen. Wil je verder studeren dan denk ik wel dat immigratie je die verlenging zal toestaan, indien je daar voldoende bewijzen van kan leveren. De school zal daar de nodige bewijsstukken van moeten leveren.

Wil je overschakelen naar vrijwilligerswerk dan zal dit ook wel binnen de mogelijkheden liggen, voor zover je daar ook de nodige bewijzen van kan leveren. De organisatie waar je dat vrijwilligerswerk gaat uitvoeren zal hiervan dan de nodige bewijsstukken moeten leveren.

Voor Corona zouden ze je waarschijnlijk naar een ambassade gestuurd hebben om daar een nieuw visum aan te vragen, maar ik lees wel eens dat men daar, door de Coronasituatie, niet meer zo strikt in is en binnen Thailand wel meer mogelijk is.

Ik geef je de raad eens informatie in te winnen bij je lokaal immigratiekantoor en die zullen kunnen zeggen wat mogelijk is voor jou en wat je dient voor te leggen. Tenslotte zijn het zij die daar over zullen beslissen.

Succes

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website