Vraagsteller: Joop

Ik wil op 22 december naar Thailand zonder visum aan te vragen. Volgens mij is het dan zo dat ik automatisch 45 dagen in Thailand mag verblijven en met een verlenging op een immigratie kantoor er nog eens 30 dagen bij krijg dus totaal 75 dagen in Thailand kan verblijven.

En zijn er wel eens problemen met het toekennen van een verlengen op een immigratiekantoor, dit vraag ik in verband met het aanschaffen van mijn vliegticket, en hoe lang van tevoren kan je een verlenging aanvragen?
En heeft iemand ervaring met het immigratie kantoor in Lopburi?


Reactie RonnyLatYa

Een visa exemption kan je eenmalig verlengen met 30 dagen of je moest gehuwd zijn dan kan het langer. Meestal wordt het verlengen daarvan toegestaan de week voor aflopen van je verblijfsperiode maar kan best zijn dat men het vroeger toestaat. Hangt wat van de IO af wat ze lokaal als periode toepassen.

Ik vraag me af op basis van wat dat je schrijft dat het verlengen van een eenvoudig Visa exemption periode problemen zou opleveren? Het is namelijk de meest eenvoudige verlenging met eigenlijk geen eisen buiten wat kopieën van documenten die je al hebt. Denk eerder dat het maar wat mee roepen is met de rest en gebaseerd is op niets.

Lopburi immigratie zal wat dat betreft niet anders zijn dan de andere immigratiekantoren.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 346/22: Visa Exemption -Verlenging”

  1. John Chiang Rai zegt op

    Het enigste probleem wat je zou kunnen krijgen is, als je terugvlucht op je vliegticket op een datum staat die over deze eerste 45 dagen uitgaat.
    Meestal neemt de vliegmaatschappij geen genoegen met de belofte, dat je voor een verlenging van 30dagen naar een immigration gaat.
    De meesten willen een bewijs zien,dat je werkelijk na deze 45 dagen het land verlaten gaat,of een bewijs van een verdere vlucht in tenminste een buurland.
    Zonder deze bewijzen krijg je vermoedelijk niet in Thailand,maar reeds in je thuisland bij de check in voor je vlucht naar Thailand het grootste probleem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website