Vraagsteller: Rudolf

Ik ben van plan in maart naar Thailand te reizen en met Visa Exemption binnen te komen en begrijp dat ik dan 11 dagen in quarantaine moet om vervolgens door te kunnen reizen naar Lamphun. In Lamphun wil ik dan een verlenging van 30 dagen aanvragen. In deze periode zal een tweeling geboren worden, mijn tweeling.

Graag hoor ik of ik dit goed zie zo en of aansluitend de Visa Exemption + verlenging kan worden omgezet in een Visa Thai Marriage en/of Thai Children, en dat dan voor een periode van een jaar met vervolgens een jaarlijkse verlenging?

Indien dit laatste niet mogelijk is en het visum buiten Thailand aangevraagd moet worden, is daarvoor dan een vaccinatie met Sinovac voor Thailand voldoende en dan met 1 of 2 vaccinaties?

Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp.


Reactie RonnyLatYa

Hangt er vanaf hoe de situatie is in maart maar je kan nu toch al binnen met de ‘Test en Go’ waardoor je verplicht verblijf in een hotel tot een minimum beperkt is.

Kijk hier voor de mogelijkheden:

การเดินทางไปประเทศไทยตั้งแต่วันที่ 1 พฤศจิกายน 2564 || Visiting Thailand from 1 November 2021 – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Je kan op visa exemption vertrekken en dat vervolgens verlengen met 30 dagen.

Wil je dan verder verlengen dien je eerst je Tourist status, wat een Visa Exemption is, om te zetten naar een Non-immigrant.  Op een Tourist status kan je nooit een jaarverlenging bekomen. Dat omzetten kan op basis van Thai Marriage of Thais kind.  Voor een Thai Marriage moet je natuurlijk bewijzen dat je getrouwd bent en het huwelijk is ingeschreven in Thailand en voor een Thais kind moet je bewijzen dat je officieel ook de vader bent.

Indien dat toegestaan is, want die beslissing ligt bij immigratie, zal je eerste een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen die je dan wel nadien met een jaar kan verlengen.

Welke documenten en eisen je nodig hebt staat hier:

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/6.pdf

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/7-1.pdf

Ik weet je huidige situatie niet maar als je Retired bent, of reeds getrouwd kan je ook meteen een Non-immigrant O aanvragen.  Die 90 dagen kan je dan in Thailand wel verlengen en hoef je daar niks meer te gaan omzetten.

E-Visa categories and required documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website