Thailand Visa vraag Nr 312/21:  Van volenteer naar retired

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
21 november 2021

Vraagsteller: Barley

volentee

Omdat ik net 50 ben geworden zou ik mijn visum willen omzetten naar een visum NON-O en dan jaarverlenging op basis van retirement. Nu wordt er bij het consulaat gevraagd om “A prove of retirement / early retirement (Purpose 4)”.

Nu vraag ik me af hoe kan iemand van 50 dit bewijs kan overleggen? Zijn jullie dit vaker tegengekomen?


Reactie RonnyLatYa

Indien je een “vrijwilligers” visum hebt, dan heb je al een Non-immigrant O. Alleen heb je dat bekomen op basis van vrijwilliger. Om een verlenging van je verblijfsperiode te bekomen als Retired  is een van de eisen een Non-immigrant status en dat heb je dus.

Normaal zal je dan ook je verblijfsperiode die je bekomen hebt met dat Non-immigrant O (Volenteer) visum kunnen verlengen als Retired. Je hoeft dan in Nederland geen nieuw Non-immigrant O visum aan te vragen.

In Thailand zal bij het aanvragen van je verlenging als Retired geen bewijs gevraagd worden of je al dan niet met pensioen bent. 50 jaar volstaat. Je moet natuurlijk ook aan de andere voorwaarden voldoen o.a. de financiele.

Maar ga even langs je immigratiekantoor en vraag bevestiging hiervan. 

Ik weet niet of je nu bedoelt dat je een verblijfsperiode hebt tot maart of dat je visum geldig is tot maart.

Heb je een verblijfsperiode die geldig is tot maart en ga je toch nog even naar Nederland vergeet dan geen “re-entry” te vragen voor je vertrekt of je verliest je huidige verblijfsperiode bij terugkeer.

Heb je een Non-immigrant O Multiple entry visum dat nog geldig is tot maart hoeft die re-entry natuurlijk niet want dan kan je nog binnen met je Multiple entries tot maart.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website