Vraagsteller: Laurens

Ik wil mijn toeristenvisum overzetten naar een huwelijksvisum maar nu zegt de immigratiedienst dat ik deze eerst over moet zetten naar een visum NON-O.

Waarom kunnen ze hem niet gelijk overzetten naar een huwelijksvisum? (ben al getrouwd en heb al het gele boekje etc.)


Reactie RonnyLatYa

Wat een huwelijksvisum genoemd wordt is eigenlijk een Non-immigrant O visum bekomen op basis van Thai Marriage. Maar dat heb je om een of andere niet aangevraagd voor je vertrek naar Thailand. Als je dat had gedaan, had je gewoon een jaarverlenging van je verblijfsperiode kunnen aanvragen op basis van je Thai Marriage.

Je hebt momenteel enkel een verblijfsperiode bekomen met een Tourist visum. Een verblijfsperiode bekomen met een Tourist visum kan je niet verlengen met een jaar. Onder geen enkele omstandigheid en dus ook niet als Thai Marriage. De enig mogelijke verlenging op basis van Thai Marriage is 60 dagen en dit eenmalig.

Je zal dan ook eerst een aanvraag moeten indien om je Tourist status om te zetten naar een Non-immigrant status. Kan op basis van Thai Marriage, tenminste als je huwelijk is geregistreerd in Thailand.

Voorwaarden kan je hier lezen:

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/6.pdf

Indien goedgekeurd zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net alsof je zou binnengekomen zijn met een Non-immigrant O visum. Die status (Non-immigrant) geeft dan wel de mogelijkheid om die 90 dagen aansluitend te verlengen met een jaar op basis van Thai Marriage.

Samengevat. Het heeft alles te maken met je huidige verblijfsstatus en dat is die van een Tourist. Die volstaat niet om een jaarverlenging te bekomen. Ook niet als je getrouwd bent.

Dat is nu eenmaal Thaise immigratiewetgeving en het waarom van een wetgeving moet je aan de Thaise overheid vragen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website