Vraagsteller: Rob

Als je na 30 dagen verblijf in Thailand je visum wil verlengen kan dat zelfs met 60 dagen. Is dat zeker zo? Ik wil een ticket boeken voor 3 december en dan voor 3 maanden, wat raad je me aan?

Ik weet dat niks zeker is  het veranderd met de dag.

Ik hoor graag van U.


Reactie RonnyLatYa

Nog maar eens samen vatten.

– Een visa exemption van 30 dagen kan je eenmalig verlengen met 30 dagen

– Indien je getrouwd bent met een Thai kan je eenmalig een verlenging van 60 dagen bekomen.

Dat is de standaard en wat meestal toegestaan wordt.

– Momenteel loopt er nog een Coronaverlenging van 60 dagen, maar die maatregel eindigt op 26 november. Normaal is die enkel bestemd voor zij die niet naar hun thuisland konden terugkeren door COVID, maar soms worden ze ook wel eens automatisch toegekend. Hangt dan van de lokale IO af.

Persoonlijk verwacht ik echter niet dat men die maatregel opnieuw zal gaan verlengen maar je weet maar nooit. Zal je pas op 26 november weten.

Indien je m.a.w. niet getrouwd bent of die Coronamaatregel wordt op 26 november niet verlengd zal je maximum een verlenging kunnen bekomen van eenmalig 30 dagen. In totaal zijn dat 60 dagen.

Wil je dan toch langer in Thailand blijven zal je de Visa Exemption moeten omzetten naar een Non-immigrant en daar gelden o.a financiele voorwaarden die hier al meermaals werden geplaatst.

Dat is de situatie zoals ze vandaag is.

En zoals ik ook al meermaals opmerk is het ook altijd immigratie die beslist. Dat geldt voor elke verlenging of omzetting.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website