Thailand Visa vraag Nr 293/21: Welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
10 november 2021

Vraagsteller: Albert

Wat valt er nog te redden? Ik breng al meer dan 15 jaar mijn winter door in Thailand, helaas niet het laatste jaar i.v.m. de beperkingen door het coronavirus. Dit jaar weer een ticket geboekt, 20 november – 2022 april 2022. Begin oktober een afspraak geboekt bij de Thaise Ambassade in Den Haag, kon er afgelopen vrijdag terecht.

Ik dacht netjes de papieren in orde te hebben, o.a. een Engelstalige verklaring van mijn ziektekostenverzekering waarin stond “Insured are all necessary medical costs, including COVID-19 treatment and necessary observation”. Mijn visum aanvraag werd niet in behandeling genomen omdat de bedragen 40,000 Thb outpatient en 400,000 Thb for in patient niet stonden vermeld.

Onverrichter zaken naar huis. Een nieuwe afspraak maken is niet meer mogelijk bij de ambassade. Vanmorgen contact opgenomen met mijn verzekering (IZA) met het verzoek de verklaring aan te passen. Zij weigeren omdat te doen. Ik wil anders proberen om nog een multiple entry tourist visum aan te vragen bij thaievisa.go.th, maar ook hier heb ik een verklaring met bedragen nodig.
Gekeken hoe ik op een andere manier aan deze verklaring zou kunnen komen, dus contact gehad met Allianz waar ik een doorlopende reisverzekering heb, maar deze geven nu geen verklaring meer af voor Thailand  alleen voor gebieden code groen of geel. Verder gekeken op de site van OOM, hier wordt nog wel een verklaring afgegeven, maar dan moet ik bij hen, naast de ziektekostenverzekering die ik al heb bij IZA, een ziektekostenverzekering afsluiten waarvan de kosten 1600-1700 euro gaan bedragen voor mijn verblijfsperiode. Ik ben 73 jaar.

Wie weet er een oplossing om ervoor te zorgen dat ik toch voor een wat langere tijd in Thailand kan verblijven , een ander type visum waarbij deze verklaring niet nodig is, verlenging in Thailand aanvragen? Mijn datum van terugreis wijzigen? Met welke papieren kan ik dan wel een Thailand Pass verkrijgen?

De tijd begint te dringen, wie heeft er een goed advies.


Reactie RonnyLatYa

Als je geen visum meer te pakken krijgt kan je altijd nog op Visa Exemption vertrekken. Opletten met je ticket en terugkomst datum. Die staat dan beter op 30 dagen en kan je dan later in Thailand weer aanpassen naar de werkelijke terugkomstdatum

Bekom je 30 dagen bij binnenkomst en die Visa Exemption kan je in Thailand omzetten naar een Non-immigrant. Indien toegestaan zal je eerste 90 dagen bekomen die je dan daarna weer kan verlengen met een jaar.

Aan het omzetten en verlengen hangen o.a. financiële voorwaarden aan vast.

Het is hier al dikwijls geplaatst maar hier nogmaals de link met de voorwaarden aan wat je moet voldoen.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Staat allemaal los van de eisen van de ThailandPass die je dan altijd moet hebben.

Verzekeringsonderwerpen behandel ik niet.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 293/21: Welk visum?”

 1. Jan zegt op

  Beste Albert.

  Betreft verzekering. Om allerlei moeilijkheden te voorkomen heb ik voor 60 dagen https://direct.axa.co.th/TA-Inbound/CoverageOptionPlan afgsoten. Binnen met de credit card 2 minuten geregeld compleet met certificaat. Voor 4100 THB. Groet Jan.

  • jeroen zegt op

   Beste Jan/Albert gaat voor een 73 jarige met een verblijf van 153 dagen 12060 THB kosten.
   Groet jeroen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website