Vraagsteller: Rene

Ik wil eind december naar BKK vliegen en 60 dagen in Thailand verblijven. Nu wil ik vertrekken zonder een visum aan te vragen, verblijf van 30 dagen en dan laten verlengen in het immigratiekantoor. Op mijn vluchtticket is er dus een verschil van 2 maand tussen vertrek en terugkomst.

Weet iemand of Qatar Airways daar moeilijk over doet bij het inchecken?

Alvast bedankt.


Reactie RonnyLatYa

Neen. Ik kan je daar niet mee helpen.

Je kan natuurlijk ook altijd de vraag aan de maatschappij stellen en is er bij vertrek geen discussie als zij zeggen dat het voor hun geen probleem is, of als je een verklaring ondertekend.

Misschien zijn er lezers die er recent ervaring mee hadden.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

6 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 284/21: Visa Exemption en Qatar Airways vliegticket”

 1. nietdoen zegt op

  Vragen aan de airline heeft gewoonlijk geen zin. Antwoord krijg je -indien je het al op tijd zou krijgen-volgens de precieze wettelijke regels. Heb zelf jaren in de reisbisnis gewerkt en het komt er in feite op neer dat de INcheck-maatschappij de regels zet en dat is dan nog vaak afhankelijk van kennis en kunde van de betrokken medewerker. Bovendien kan je tegenwoordig bijna overal tevoren online inchecken en is controle achteraf dan wel mogelijk maar je zit met flink gebakken peren. EN je kan in deze reis ook nog in DOH worden geweigerd op flight 2!
  Maak gewoon een cheap flight booking binnen die 30 dagen-die hele goedkope zijn vrijwel altijd non-refund, bus/train heeft ook geen zin (worden nooit erkend), de 700 THB airporttax mits niet gebruikt kan je in principe terugvragen nadien. Maar dat visum is dan al bijna even duur………….
  Aan opperbeste Ronnie: al die raad om de airline te contacteren is in theorie mooi, maar in de praktijk meestal zinloos. Behalve aan US-airlines.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als de airline via mail antwoordt heb je toch wat in je handen. Of niet ?
   Telefonisch moet je zoiets niet doen natuurlijk.

   • RonnyLatYa zegt op

    Waarom zou je trouwens dat extra ticket boeken. Hij moet sowieso terug ka 60 dagen. B oek dan een flexiticket dat je daarna aanpast. Minste zorg en nergens gezeur.

    • RonnyLatYa zegt op

     Trouwens een 30 dagen verlenging kost ook meer dan dan een tourist visum op zich.
     Eens het online systeem werkt eind november is er toch ook geen reden meer om dat niet aan te vragen. Waarom zou je dan nog op Visa Exemption willen vertrekken en daar verlengen als je voor pakweg maar 60 dagen gaat.
     Maar ieder doet maar wat hij denkt te moeten doen.
     Ik heb het denk ik al genoeg keren uitgelegd

 2. wim zegt op

  Rene,

  Ik had juist hetzelfde probleem en heb dit telefonisch gevraagd aan Qatar.
  De sympathieke dame zegde me, dat ik best men terugreis op dertig dagen hield en in Thailand terug belde om de terugreis te veranderen, want ze kon niet garanderen dat ik mee zou kunnen vliegen bij het inchecken. Of dit dan duurder ging zijn wist ze niet.

  Wim.

 3. Frits zegt op

  Op https://www.traveldoc.aero/ kan je de database vinden die veel luchtvaartmaatschappijen checken om te zien of ze je mogen inchecken. Bij 60 dagen tussen heen en terugreis staat er dat ze je zonder visum niet mogen inchecken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website