Vraagsteller: Cock Brouwer

Voor 14 november a.s. moet ik mijn visa, non-immigrant O (jaarverlenging) doen. De benodigde stukken welke ik heb zijn; TM 7, kopie paspoort, kopie TM 6, kopie alle stempels, kopie eerste pagina Thai familieboek, adresgegevens, kopie Thai huwelijksregister (boeddhistisch). Kopie ID Card echtgenote, inkomensverklaring van mijn accountant in Nederland. Uittreksel KTB bank met
meer dan 400.000 baht banksaldo.

Ik denk dat ik niets mis?

Kunt u mij berichten.


Reactie RonnyLatYa

Je bent toch officieel getrouwd omdat je refereert naar een Boeddhistisch huwelijk, wat eigenlijk niet meer dan een huwelijksceremonie is. Je moet een officieel huwelijk aangegaan zijn dat geregistreerd is op het gemeentehuis in Thailand.

Indien dat inderdaad zo is moet je daar een recent uittreksel vragen van de Kor Ror 2 huwelijksregistratie. Ben je dat huwelijk aangegaan in het buitenland en werd het nadien geregistreerd in Thailand is dat een Kor Ror 22. Let op dat document blijft slechts 30 dagen geldig.

Wat het financiële betreft. Het is OF een bankbedrag, OF een inkomen. Beide hoeft niet.

– Indien je officieel gehuwd bent is een bedrag van minstens 400 000 Baht op een Thaise bank voldoende. Moet er twee maand voor de aanvraag op staan. Opletten bij vervolgaanvragen want er zijn immigratiekantoren die dan 3 maand vragen.

Je moet aan de bank dan ook een bankbewijs vragen van dat bedrag. De bank bewijst daarmee dat dit bedrag er werkelijk op staat en hoe lang. Vervolgens moet je ook een update van je bankboek maken.

Banken weten normaal wel wat ze moeten geven. Let op dat het allemaal van de dag van de aanvraag zelf is. Sommige immigratiekantoren laten toe dat de bankbrief van 1 of meerdere dagen eerder is, maar de update van het bankboekje moet van de dag zelf zijn. Moet je dan eerst een verrichting maken want anders krijg je geen update van die dag. Let op dat je niet onder de 400 000 gaat daardoor.

– Je zou ook een inkomen kunnen gebruiken van minstens 40 000 Baht, maar dan moet je wel een visumondersteuningsbrief van de ambassade hebben.

Visum ondersteuningsbrief Thailand | Thailand | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Voor een huwelijk eist men gewoonlijk ook 6 foto van jullie samen aan jullie woning. Op verschillende locaties in en rond het huis. Op minstens 1 moet ook het huisnummer staan. Meestal zal bij de eerste aanvraag ook een getuige gevraagd worden.

Wat een Thai familieboek is weet ik niet of bedoel je het blauwe adresboekje? In principe zal je naam daar toch niet in staan, maar zal je wel nodig hebben om het adres van je vrouw te bewijzen.

Voor de rest lijkt me dat je alles al wel hebt. Meestal moet het in 2 exemplaren

Ik geef de raad om voordien toch even bij immigratie langs te gaan. Elk hebben zo hun lokale regeltjes en er ligt daar normaal wel een document met alle eisen die zij daar willen zien.

Ter info. Met dat bedrag van 400 000 samen met een visumondersteuningsbrief die een inkomen van 40 000 bewijst zou je de aanvraag ook als Retired kunnen doen. Dat is immers samen meer dan 800 000 op jaarbasis. Maar er is niks mis met het als Thai Marriage aan te vragen als je dat verkiest.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website