Thailand Visa vraag Nr 279/21: Non-immigrant O – Thais kind

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
1 november 2021

Vraagsteller: Sjoerd

Als ik een Non Immigrant O visum in Den Haag aanvraag (12 nov) op basis van mijn Thaise zoon zou ik, zover ik op de site kan zien alleen een kopie van zijn geboorteakte nodig zijn. Toch meen ik op deze site of Thai Visa gezien te hebben dat er ook een ID en gelegaliseerde huisregistratie nodig is. Is er iemand die weet wat ik echt nodig ben?


Reactie RonnyLatYa

Dat geboortebewijs spreekt wel voor zich denk ik en ieder geval moet daar een bewijs op staan dat jij de vader bent ook natuurlijk.

Mogelijk zal inderdaad ook een bewijs van zijn ID en adres in Thailand moeten geleverd worden en ook ID en adres van de moeder of ID en adres onder wie zijn hoede dat het kind geplaatst is.

Maar misschien zijn er lezers die recent die aanvraag gedaan hebben en anders eens de vraag stellen aan de ambassade. Zij moeten het tenslotte goedkeuren.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

9 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 279/21: Non-immigrant O – Thais kind”

 1. Conimex zegt op

  Copy van de geboorte akte, waar uit blijkt dat jij de vader bent en een copy van zijn/haar id, id van de moeder was in mijn situatie niet nodig, omdat mijn zoon volwassen is.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je zal indien je een Non-immigrant O familie(vrouw/kind) wil aanvragen altijd een bewijs van relatie moeten voorleggen. Lijkt me toch normaal.
   In dit geval vader/zoon om de familieband te bewijzen, anders kan iedereen dat aanvragen.
   Als hij volwassen is dan is een bewijs van de moeder ook niet nodig. Je gaat dan immers je zoon bezoeken, niet je vrouw.

  • Ger-Korat zegt op

   Tot 7 jaar heeft een Thaise kind nog geen id, daarom heb ik een Thaise paspoort voor mijn kinderen voor in dit geval, visum op basis kind (relatie), aantonen dat ze Thais zijn. Had nog wat voeten in aarde want ik moest vanuit Nederland een nieuwe paspoort regelen voor een kind in Thailand, maar dat is weer een andere procedure om dit te regelen en ga hier in dit kader niet over uitwijden.

   • Sjoerd zegt op

    Als ik het goed begrijp vroeg de ambassade jou naast een geboorteakte (zoals op de Haagse website staat) ook om een ID van je zoon. Verder ook nog iets zoals een ID van zijn moeder (is in mijn geval overleden) of tabain bahn? Hoelang is dat geleden?

    • RonnyLatYa zegt op

     Iedereen heeft een ID m.a.w. een identiteit. Van zodra je geboren en aangegeven wordt.
     Een bewijs van ID is een bewijs waaruit iemand zijn identiteit blijkt.
     Een IDK of een paspoort is o.a. zo een bewijs.
     Om het maar duidelijk te maken.

    • Ger-Korat zegt op

     Voor de COE had ik het Thaise geboortebewijs en de Thaise id nodig, in dit geval een Thaise paspoort. Was er al in november vorig jaar mee bezig en in maart mijn COE gekregen. Dit was voldoende, dus een huisboek heb ik hiervoor niet gebruikt en ID van de moeder ook niet nodig gehad voor de COE. De laatste 2 wel voor het vernieuwen van het Thaise paspoort.

 2. Sjoerd zegt op

  Wat een ID is, is mij wel duidelijk. De vraag is wat de Ambassade in Den Haag wil zien. Dacht dat misschien Ger Korat dat kon vertellen als hij recent de aanvraag deed?

  • RonnyLatYa zegt op

   Die verklaring was niet specifiek naar u gericht, maar ik zal me onthouden van verdere toelichtingen.
   Nog een tip misschien..
   Vraag het de ambassade…..

   • Sjoerd zegt op

    Al lange tijd zie ik hoeveel jij je (zeer deskundig) inzet voor vragen van mensen; hier heb ik veel respect voor.. Inmiddels de vraag naar Den Haag gemaild. Zal die uitslag en de uitslag op 12 november bij de aanvraag, hier laten weten zodat anderen er misschien ook iets aan hebben. Ger ook bedankt voor je nadere uitleg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website