Thailand Visa vraag Nr 276/22: eVisa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
21 augustus 2022

Vraagsteller: Jean-Pierre

Ik wil in september 3 maanden naar Thailand en ik ben bezig met een E-visum aan te vragen. Ik dacht dit te doen via een toeristenvisum voor 60 dagen en in Thailand verlengen met nog 30 dagen. Nu twijfel ik bij 2 vragen die ik tegen kom, wat ik nu precies moet uploaden.

Het gaat om vraag 7: Confirmation of legal residence in a country in which you are applying for the visa. (In case that you are not a national of the country in which you are applying for the visa.)

En vraag 9: Applicant must apply for e-Visa via specific Embassy/Consulate conforming with his/her consular jurisdiction and residency. Applicant is required to upload document that can verify his/her current residency.

Ik heb het via translate vertaald maar ook dan is het mij nog niet duidelijk wat ze nou willen hebben van mij?

Kan jij mij vertellen wat zij hier precies mee bedoelen, en dus willen hebben van mij?

Alvast bedankt voor jou reactie!


Reactie RonnyLatYa

Vraag 7: Confirmation of legal residence in a country in which you are applying for the visa. (In case that you are not a national of the country in which you are applying for the visa.)

Je moet een legaal verblijf in een land aantonen, maar er staat ook tussen haakjes (In case that you are not a national of the country in which you are applying for the visa.).

Als je Nederlander bent dan hoef je dat niet aan te tonen als je de aanvraag richt naar de Thaise ambassade in Den Haag.

Als je Belg bent dan hoef je dat niet aan te tonen als je de aanvraag richt naar de Thaise ambassade in Brussel.

Je kan altijd nog eens je paspoort uploaden als het een verplicht veld blijft.

Vraag 9: Applicant must apply for e-Visa via specific Embassy/Consulate conforming with his/her consular jurisdiction and residency. Applicant is required to upload document that can verify his/her current residency.

Dat wil zeggen dat als je in Nederland woont je de aanvraag moet richten aan de Thaise ambassade in Den Haag en niet bijvoorbeeld die van Brussel.

Als je in Belgie woont moet je de aanvraag richten naar de Thaise ambassade in Brussel en niet naar o.a. die van Den Haag.

Zo staat er bijvoorbeeld Proof of your current residency e.g. Dutch passport, Dutch resident permit, utility bill, etc.

Je paspoort volstaat hier dan ook.

Denk eraan dat het vooral belangrijk is dat je de bewijzen upload die in deze link worden gevraagd en niet enkel dewelke op de eVisa staan.

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

 of dit als je Belg bent

https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/tourist-visa/?lang=en

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website