Vraagsteller: Willy

Volgens de Thaise ambassade (Belgie) moet men een visa (90 dagen) aanvragen tenminste 45 dagen op voorhand. Is dit juist of heb ik het mis? Op hun site is alles al voorbehouden en kan ik geen afspraak aanvragen.

Dan zal ik gaan met een toeristen visa (30 dagen) en een verlenging van 30 dagen vragen.

Doe ik een valse aangifte omdat mijn intentie om in Thailand te verblijven geen 30 maar 60 dagen is?


Reactie RonnyLatYa

Je wil dan gaan zonder visa m.a.w. op Visa Exemption.

Daarmee bekom je 30 dagen bij aankomst en eenmalig een verlenging van 30 dagen. 

Visa exemption is eigenlijk bedoelt voor diegene die bij vertrek de intentie hebben om niet langer dan 30 dagen te blijven. Niettegenstaande je kan verlengen met 30 dagen.

 Denk er aan dat sommige vliegtuigmaatschappijen een bewijs kunnen vragen dat je Thailand gaat verlaten binnen de 30 dagen.  Soms volstaat een verklaring van je, soms willen ze een vliegtuigticket zien, soms niets.  Vraag het hun. Eventueel een flexi vliegticket boeken dat je makkelijk kan aanpassen.

Wat de afspraken betreft in de ambassade. Kan ik je niet mee helpen. Misschien kan je het eind deze maand ook online aanvragen, net zoals in Den Haag. Ik heb daar ook geen info over.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website