Thailand Visa vraag Nr 261/22: Bijstand bij immigratie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 augustus 2022

Vraagsteller: GeertP

Is er een hulporganisatie die mensen die met hun visum in de problemen zijn gekomen? Dit vraag ik omdat ik het volgende heb meegemaakt.

Ik was op de immigration in Khorat om mijn 3 maanden controle te doen. Voor mij stond een Duitse man helemaal overstuur omdat hij te horen kreeg dat hij terug moest naar Duitsland.

Ik heb geprobeerd hem te helpen zonder resultaat, hij vertelde mij dat hij 92 jaar was en al 17 jaar hier woonde, hij had volgens hem de eerste keer de melding vergeten en hij gaf zelf al aan dat hij steeds meer dingen vergat. Zijn vrouw die hem begeleiden was ook al aardig op leeftijd en ook vergeetachtig. Wel familie in Duitsland maar al jaren geen contact meer, begrijpelijk dat deze man helemaal overstuur was.

Ik heb daar gevraagd of er geen instantie was om hem te helpen, maar volgens hen kon hij alleen contact opnemen met de Duitse ambassade.

Dit soort problemen zal denk ik wel vaker voorkomen, het zou fijn zijn als deze mensen worden begeleid.


Reactie RonnyLatYa

Tja, een probleem waar er wel meerdere tegenaan lopen eens ze wat ouder worden en waar we uiteindelijk allemaal kunnen mee te maken krijgen

Meestal adviseer ik mensen om hun vrouw of kinderen vertrouwd te maken met de terugkerende eisen van immigratie. Ingeval het nodig is kunnen ze het dan overnemen. Maar niet iedereen is getrouwd of heeft kinderen natuurlijk en dan moet men al gaan rekenen op vrienden en dat is dan ook weer afwachten of die wat willen doen.

Misschien iets dat verenigingen in Thailand eens moeten bekijken hoe ze daar hulp kunnen bieden. Misschien dan niet over gans Thailand maar toch al in de regio waar ze gevestigd zijn.

Rest natuurlijk ook de visakantoren….

Wat die Duitser betreft. Je wordt Thailand niet uitgestuurd omdat je de 90 dagen melding niet hebt uitgevoerd. Enkel een boete kan er volgen. Je jaarverlenging niet uitvoeren is een ander verhaal natuurlijk want dan kom je in Overstay

Maar dat probleem bij de ambassade leggen heeft ook geen zin. Zoiets is niet de taak van de ambassade. Dat is iets tussen de buitenlander en de Thaise immigratie. Ambassade kan je enkel doorverwijzen naar immigratie.

Als er lezers zijn die zulke hulporganisaties kennen mogen die dat steeds laten weten.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.83/5. From 6 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 261/22: Bijstand bij immigratie”

 1. Erik zegt op

  Toen ik in de Isaan woonde kreeg ik een maand voor de verplichte verlenging van mijn retirement extension een e-mail van de lokale Immigration met de mededeling dat op (datum) mijn stempel ging verlopen. Als ik lees wat die Duitse meneer is overkomen vraag ik me af of die service misschien niet landelijk is.

  Het land uit, net wat Ronny zegt, betekent dat zijn verblijf is verlopen; geen vergeten 90-dagen briefje of ander minor offence. In de tekst van GeertP is niet te lezen hoe dit is afgelopen.

  Met het ouder worden van farangs in Thailand en de taalproblemen die er vaak zijn zal dit vaker gaan voorkomen. Die mensen hebben hulp nodig, zeker als de bovenkamer of de ogen iets gaan mankeren. Een lokaal initiatief is een prima idee maar die farang worden óók langzaam ouder…..

  • William zegt op

   Aangezien vandaag de dag eenieder eigenlijk wel verplicht een smartphone is te hebben is een foto maken van je datum’s op het aan genieten briefje in je paspoort en die op je vergrendelscherm plaatsen wel net zo handig.
   Vergrendelscherm data, startscherm je naaste of iets van dien.
   Mag ook andersom je komt ze beide tegen.
   Whiteboard doet het ook nog steeds aardig.
   20000 Baht max. dacht ik, zonde geld maar och je mag wel blijven en vergeten doe je het nooit meer.

 2. willem zegt op

  Normaal ben ik geen voorstander van een agent als het om zaken gaat bij de Thaise immigratie. Ik kan het prima zelf regelen en kan me daarmee ook de kosten besparen.
  Maar er zijn situaties waar een goede agent goud waard is. Ze zijn kind aan huis bij de immigratie en kunnen in het geval van de 92 jarige Duitser prima alle zaken voor hem regelen. Zelfs de 90 dagen meldingen. Ik denk dat er in zjjn geval mogelijk een misverstand/spraakverwarring was. Lost im translation.

  Ik was al menig keer bij de immigratie waarbij ik een zeer nette agent een oudere man of stel behulpzaam was.

  In dit soort zaken zeg ik neem een agent.

  • Johnny BG zegt op

   Het zal liggen aan welke immigratie maar dit soort gevallen kunnen inderdaad opgelost worden met tussenpersonen en eigenlijk te treurig voor woorden dat een ambtenaar met een combinatie van het verleden en de leeftijd zo bot kan zijn. Regels zijn regels figuren, dus een gesprek met een hogere pief kan misschien helpen want zij hebben bevoegdheden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website