Thailand Visa vraag Nr 243/22: Combinatiemethode

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
5 augustus 2022

Vraagsteller: Paul

Ik wil gebruik gaan maken van de mogelijkheid om mijn verblijfsperiode jaarlijks te verlengen op basis van ‘retirement’. Ik kies voor de 400.000 Baht op de bank, aangevuld met voldoende maandelijkse pensioenstortingen.

Ik begrijp ook dat het geld aantoonbaar uit Nederland moet komen en dat overboekingen via Wise (voorheen TranferWise) niet voldoen aangezien de stortingen via eenThaise bank plaats vinden.

Maar nu zie ik op mijn app van de Bangkok Bank dat de storting via Wise wordt omschreven als ‘ International funds transfer’. Betekent dit dat ik toch de (goedkopere) Wise overboekingen kan gebruiken?


Reactie RonnyLatYa

In uw geval hoef je toch maar gewoon een visumondersteuningsbrief aan te vragen aan de ambassade voor het bedrag dat je als inkomen zal gebruiken. Dat en je bankbedrag volstaat dan.

Maandelijkse stortingen is vooral bedoelt voor deze landen die geen Affidavit of visumondersteuningsbrief uitgeven.

Nederland geeft dat wel uit en dus zal men dat waarschijnlijk ook eisen. Al is zoiets altijd een beslissing van immigratie. En ook welke bewijzen ze dan zullen aanvaarden.

Bovendien zijn maandelijkse stortingen volgens de voorschriften enkel bedoelt voor het volledige bedrag van minstens 65 000 Baht al hangt dat ook van het immigratiekantoor af. In principe dus niet voor de combinatiemethode.

Ik doe ook stortingen via Wise en de Bangkok Bank en daar heeft altijd Internationale Transfer opgestaan. Je moet wel de goed reden aanklikken in Wise. Long stay in Thailand oid aanklikken bij het opmaken van de Transfer als reden.

Of immigratie dat zal aanvaarden weet ik niet. Ik gebruik het niet voor mijn aanvraag.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website