Vraagsteller: Henk

Het betreft een verlenging van een Non O visum op basis van getrouwd zijn. Ik moet naar de Tor Mor in Lampang en daar doen ze erg moeilijk. Er is elke keer weer iets fout.

Eerst wordt niet geaccepteerd dat ik pensioen en AOW heb, ik moet 800.000 Baht op mijn rekening hebben. Nu weer niet en wordt de brief van de Nederlandse ambassade geaccepteerd en is mijn maandelijkse pensioen en AOW genoeg voor retirement of op basis van huwelijk. Mijn 60 dagen zijn verlengd naar 90 dagen.

Probleem is dat ik over 1 maand (1 september) terug moet komen. Ik moet echter de 13e weg uit Thailand. Ga ik dat redden? Kan ik ook naar een andere Mueang (Chiang Mai) of moet ik beslist naar Lampang? Ik weet dat er een set naar Chiang Mai wordt gestuurd.


Reactie RonnyLatYa

Ben je binnengekomen op 90 dagen en vervolgens verlengd met 60 dagen en ga je nu voor een jaarverlenging als Thai Marriage?Ik zou anders niet weten hoe je aan die 60 dagen komt als Non-immigrant. Of je moest binnengekomen zijn als Tourist, maar dan klopt het niet dat je zegt dat “Het betreft verlenging non o visa op basis van getrouwd”.

Je zal dan eerst moeten omzetten naar Non-immigrant voor je een verlenging kan vragen.

Als je een jaarverlenging vraagt als Thai Marriage dan is het gebruikelijk dat je eerst een “under consideration” periode bekomt van meestal 30 dagen. Dat is heel normaal en dat heb ik hier al meermaals geschreven.

Die “under consideration” periode loopt meestal tot na je huidige verblijfsperiode en indien dat zo is hoef je niet buiten de 13de. Je moet dan kijken naar de datum die in die “under consideration” stempel staat. Tot die dag ben je gedekt. Dat is meestal de dag dat je moet terugkomen om je verlenging op te halen. Dat zal dan 1 september zijn begrijp ik uit je verhaal en tot die datum ben je gedekt. Ook al ligt die tot na 13 augustus.

In die periode onderzoekt men je aanvraag en kan je onder meer een huisbezoek verwachten.

Moet je natuurlijk vertrekken omdat je bijvoorbeeld naar Nederland gaat de 13de, dan was het niet zo verstandig om een jaarverlenging te vragen als Thai Marriage gezien de “under consideration” stempel. Je was dan beter als Retired af. Dat gaat meestal sneller.

Je kan eventueel vragen of ze die jaarverlenging vroeger kunnen beslissen. Hangt ervan af of ze dat willen of niet.

Maar als je niet echt de 13de Thailand buiten wil kan je rustig wachten tot die 1ste september. Je bent gedekt door die “under consideration” stempel. Normaal zal daar 1 september in staan. Tenminste toch volgens de info die je me geeft.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website