Vraagsteller: Hansman

Met veel interesse lees ik alle berichten betreffend de immigration; de regels kunnen nogal eens wijzigen en mijn dank aan Ronny voor zijn kennis van zaken.

Gisteren las ik in zijn antwoord op het terug reizen vanuit NL naar TH het volgende: “Buiten die 100 000 Dollar COVID verzekering die iedereen moet hebben, zal je ook een bewijs moeten leveren van een 40 000/400 000 Out/In verzekering.”

Nu verblijf ik al 5 jaar in Thailand op een NON-O visum “based on supporting Thai wife” en vroeg mij af of deze verzekeringsregel ook in mijn geval geldig is. Ik vraag dit omdat:

  1. ik meen dat de 400KTHB/40KTH ziektekostenverzekering geldig was voor alleen Non-O-A.
  2. ik heb in TH alleen een in-house ziektekostenverzekering van 800.000 THB per gebeurtenis met een emergency van 10K THB. Deze verzekering dekt ook opname/behandeling tgv Covid-19, echter niet tegen de genoemde 100K USD.

Komt mijn vraag: indien ik voor het einde van deze regels van NL weer naar TH reis, ben ik dan toch verplicht aan de genoemde eisen van 400K THB/40K THB en 100K USD voor C-19 te voldoen ondanks mijn huidige Thaise ziektekostenverzekering?


Reactie RonnyLatYa

– De eis van de 40 000/400 000 Baht verzekering gaat over een “Re-entry Retired”. Ook als die “Re-entry” werd afgegeven op een jaarverlenging die werd bekomen door een Non-immigrant O. Tenminste toch een eis bij de Thaise ambassade in Den Haag.  Ik weet niet of Brussel ook die eis heeft want niet vermeld daar.

“When requesting for a COE, holders of a valid Re-entry Permit (Retirement) who wish to return to Thailand using the Re-entry Permit (Retirement), are required to submit a copy of health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for out-patient treatment and no less than 400,000 THB for in-patient treatment.”

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Voor een “Re-entry” (Thai Marriage) geldt die eis niet.  Ze geldt ook niet als je een Non-immigrant O Thai Marriage gaat aanvragen in de ambassade.

 – De 100 000 Dollar COVID verzekeringseis is eigenlijk ingevoerd als Corona maatregel en geldt voor iedereen die Thailand binnen komt. Ongeacht of dit met Visa Exemption, Visa of Re-entry is.

Als uw Thaise verzekering niet aan die eis voldoet vrees ik dat je een bijkomende verzekering zal moet afsluiten die daar wel aan voldoet. Maar ik beslis daar niet over natuurlijk.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website