Thailand Visa vraag Nr 206/21: Bedrijf oprichten in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
23 september 2021

Vraagsteller: Timpothee

Ik heb een vraag over investeren in Thailand. Ik kom al vele jaren in Thailand en Ik heb al 2 jaar plannen om een bedrijf te starten in Thailand. De plannen zijn er het financiële plaatje heb ik in kaart gebracht, etc. ik weet welk pand ik wil huren, etc. Maar hoe kan ik mijn investering nu rond maken?

Ik ben net teruggekomen uit Thailand en heb de intentie om half oktober weer terug te keren en de business te starten. Ik heb een Thaise vriend, die voor 10% in het bedrijf zal zitten (dit in verband met licenties, belasting, etc. etc.). Maar als investeerder, zal ik ook een work-permit moeten hebben. Nou heb ik zelf onderzoek gedaan naar Non immigrant visa, etc. etc. (aangezien werken in Thailand verboden is zonder work permit).

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Het bedrijf bestaat (nog) niet, aangezien het nog opgericht moet worden. Kan ik op een toeristenvisum eerst naar Thailand en het bedrijf oprichten en dan de aanvraag voor een Non immigrant visum doen in Thailand zelf?

Het probleem waar ik tegenaan loop, is dat bij de Non immigrant visa aanvraag ik een bankstatement moet hebben van minimaal EUR 15.000 voor 6 maanden. Maar deze heb ik niet.

Ik heb in mijn periode van eind juli t/m begin september, tevergeefs een Thaise bankrekening proberen te openen, maar ook dit lukte niet, aangezien ik geen woonadres heb in Thailand en dus ook geen werkvegunning.

Het begint voor mij een beetje het kip en het ei verhaal te worden. Ik heb de financiële middelen, maar (nog) niet een work-permit.

Kan iemand mij hierbij helpen (ik ben niet getrouwd met een Thaise)? Hoe kun je als toekomstige eigenaar dit het beste aanpakken (ik hoef geen advies, of ik dit wel of niet zou moeten doen, maar echt een advies, hoe dit het beste aan te pakken).

Ik wil het pand huren, het bedrijf starten, etc. Ik zal zelf als eigenaar toezicht houden. en misschien wat hand en spandiensten verrichten, maar zelf niet actief op de loonlijst staan.


Reactie RonnyLatYa

Ik heb geen ervaring met het oprichten van een bedrijf in Thailand en laat het over aan de lezer die dit wel heeft.

Je kan ook proberen info te verkrijgen bij o.a.:

– eventueel verenigingen in Thailand. Die hebben ook wel leden die hier ervaringen mee hebben.

Ik wens je alvast succes.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

5 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 206/21: Bedrijf oprichten in Thailand”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik was nog even vergeten te vermelden dat je met een tourist status al zeker niet mag werken en je er ook geen workpermit mee kan bekomen.

  Wel bestaat de mogelijkheid om een Non-immigrant B aan te vragen in Thailand. Misschien heb je er wat aan.

  Kijk hier maar eens

  https://bangkok.immigration.go.th/en/issuing-and-changing-type-of-visa/

  https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/1.pdf

 2. Eddy zegt op

  Toen ik in NL mijn eenmanszaak begon, ging ik als eerste naar de KvK. Dus ik zou je willen adviseren met de NL-Thaise KvK contact op te nemen: https://www.ntccthailand.org/about-us/contact-us/.

 3. Johnny BG zegt op

  Om een beter antwoord te krijgen is er iets meer info nodig t.w. ben je jonger dan 50 jaar en wat wordt de bedrijfsvorm zoals eenmanszaak of BV?

 4. Dirk zegt op

  Het is een beetje een warrig verhaal waarbij je veel uitleg geeft met de afkorting etc.
  Je schrijft dat de zelf al onderzoek hebt gedaan.
  Toch lees ik dat je je huiswerk niet goed hebt gedaan

  Om een werkvergunning te krijgen heb je een B visa nodig
  Om dit visa te verkrijgen zal je een company-limited moeten opstarten.
  Deze company moet minimaal 4 werknemers op de loonlijst hebben om die workpermit te krijgen.
  51% van die company moet op Thaise naam, met 10% ga je dat niet halen.
  De investering van deze company moet aantoonbaar 2 miljoen baht zijn.

 5. robert zegt op

  Beste Timpothee,

  U ziet te veel beren op de weg u wilt gaan.
  Beginnend met uw visum: gewoon binnenkomen op een toeristen visum. Zorg voor een residentie en start of zelf of via een buro uw aanvraag voor een 90 dagen en daarna non-immigrant O of O-A. Dit staat uitvoerig beschreven in de artikelen van Ronny.
  Vervolgens zoekt een betrouwbare lawyer, notary en administratief buro en laat uw bedrijf door hen oprichten, zij weten van de hoed en de rand. Neem een ruime beschrijving van de activiteiten in geval u een LTD (aangeraden) opricht. Voor een Ltd. heeft u minimaal 2 thais nodig die samen 51% van de aandelen bezitten en u zelf 49%. Uw adm. kantoor kan u daarbij helpen. Kapitaal vaststellen, dat niet hoeft te worden gestort, de benodigde vergunningen aanvragen (weer dat adm. buro). Telefoon en internet aanvragen, bankrekening (baht en euro rekening) openen, credit card aanvragen, indien gewenst, M en I banking registreren. Gelden storten via wise voor de hoogste rate.
  Nadenken of u het onroerend goed zelf koopt, wat niet kan in principe of inbrengen in de Ltd.
  Ben benieuwd waar u de activiteiten wilt ontplooien. Indien in Pattaya kan ik u helpen met e.e.a.
  De werkvergunning zou ik gewoon vergeten als het om hand en spandiensten gaat. Zolang u maar niet in het openbaar werkt. Heeft u in ieder geval niet nodig om een bedrijf op te starten.
  U kunt mij mailen op Bob116@outlook.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website