Thailand Visa vraag Nr 193/22: Tourist E-visa aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
6 juli 2022

Vraagsteller: John

Kan zijn dat de vragen reeds eerder gesteld zijn door iemand, maar ik heb een paar vragen i.v.m. het online aanvragen van een Tourist Visa. Bij de vraag “Proof of accommodation”, is het daar genoeg als ik een hotelboeking van de eerste 3 dagen aangeef? Ze kunnen toch niet verlangen dat ik alle hotelboekingen van de gehele verblijf periode (60 dagen) vooraf ga aangeven?

Mijn tweede vraag betreft het uploaden van de gevraagde documenten, die ik in plaats van te scannen liever fotograferen wil, om ze nadien te uploaden. Of is het afgezien van het paspoort en de pasfoto, alleen toegestaan om alle verdere benodigde documenten uitsluitend te scannen?

Voor een uw antwoorden op bovenstaande vragen, in vooruit mijn hartelijke dank.


Reactie RonnyLatYa

1. Wat uw verblijf betreft.

Er staat “Proof of accommodation in Thailand e.g. accommodation booking, invitation letter from family/friends in Thailand, etc.”. Er staat niet dat dit voor gans je verblijf moet zijn en ga er dan ook vanuit dat die 3 dagen wel zullen volstaan. Indien dat later toch gevraagd zou worden voor gans je verblijf kan je eventueel een verklaring bijvoegen dat je een rondreis maakt en nog niet bepaald is waar je precies gaat overnachten. Ik heb dat advies al meermaals gegeven en tot hiertoe heb ik nog geen reactie gehad dat dit niet zou aanvaard zijn.

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

2. Ik zie in de manual niet direct dat je de documenten niet zou mogen fotograferen en ga er dan vanuit dat dit wel kan. Let wel op de grootte van het bestand want dat loopt snel op. Wordt het niet aanvaard dan zal je dat wel snel merken.

Misschien zijn er lezers die hier ervaring mee hebben?

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

5 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 193/22: Tourist E-visa aanvragen”

 1. Any zegt op

  Hoi John, ik heb in januari gewoon alle documenten gefotografeerd en werd goedgekeurd voor een visum. En v.w.b. je heb ik alleen de eerste hotelovernachting doorgegeven en ik blijf ook langere tijd in Thailand.
  Succes!

 2. Leon zegt op

  Op de site van de Thaise ambassade in Belgie staat Onder punt 6:

  Proof of accommodation in Thailand
  a confirmed hotel reservation (confirmation for at least half of your stay !) OR
  an invitation letter from a person in Thailand with a full address and the host’s identity card + House Registration ( Tabian Baan) or rental contract/lease agreement (all of which must be “Certified True Copy”, signed, and dated).

  https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/tourist-visa/?lang=en

  Dus daar moet de helft worden aangetoond. Dat is nogal wat. Ook het “Certified True Copy” aantonen lijkt me moeilijk.

 3. Riny zegt op

  Ik heb de documenten ook gefotografeerd en geupload.

  Geen probleem mee gehad.

  Groet
  Riny

 4. Ad zegt op

  Beste lezers,
  Op de belgische website klopt punt 6 niet. Is bij E visa door mijn ervaring altijd goedgekeurd. Lees verder.
  Als je een adres hebt van jouw vriendin / vriend of hotel / resort dan is dat voldoende.
  Ook bv 1 hotelboeking van minimaal 1 dag is oke maar vergeet je niet binnen 1 werkdag jouw te melden bij immigratie als je aankomt. Ik neem altijd een 3 dagen overnachting in een goedkoop hotel zodat er geen fouten gemaakt worden. Zo krijg je ook bij immigratie jouw registratiekaart / TM6 die je in het vliegtuig krijgt in jouw paspoort geniet. Is verplicht. Bij het NIET melden van jouw aankomst krijg je een boete en soms een aantekening in jouw paspoort. Ik was 1 dag te laat met melden en moest 2200 bath betalen. Als je jouw nooit gemeld hebt zou ik een NIEUW paspoort aanvragen en dan proberen bij een ander immigratiekantoor. Als je NIETS doet en je krijgt controlle door bv een politieagent krijg je veel problemen. Bij het niet melden van aankomst langer dan 90 dagen tot 360 dagen dan mag je 1 jaar Thailand niet in.
  Bij bezoek van de immigratie heb je een kopie ID van de eigenaar van de woning of hotel nodig. En een document / TM30 dat getekend moet worden door de eigenaar van de woning of hotel.
  De handtekeningen moeten echt zijn en met balpen geschreven. En ook een kopie van het blauwe of gele boekje getekend met een balpen door de eigenaar van de woning. Soms word er een kopie van het eigendomsbewijs van de woning gevraagd. Ook dit moet door de eigenaar getekend worden.Ga goed voorbereid naar het immigratiekantoor. Neem iemand mee die kan vertalen.Ga smorgens vroeg er heen.
  Alle downloads zijn te vinden op https://bangkok.immigration.go.th/en/downloads_en/
  Met een toeristenvisa heb je een TM6 / TM88 en een TM30 formulier nodig.
  Nieuw is het 10 jaren visa dan heb je geen meldingsplicht. Ik dacht dat de verplichte melding van elke 90 dg niet meer nodig zijn.Alleen in het begin en over 5 jaar voor verlenging van 5 jaar . Maar dan moet je wel in Thailand blijven. Zie Travelers coming to Thailand with Non Immigrant O-X visa will be initially granted a stay permit of five years in the Kingdom according to the validity of visa. After five years they can apply for the extension of five years. Zie https://thaievisa.go.th/long-stay-visa
  Vraag 2 Is al beantwoord maar dat je beter je documenten pdf maakt want dan zijn het kleine bestandjes en makkelijk op te slaan op bv een usb stick en voor het doorsturen via email. Email is maar voor maximaal 25 mb en een foto is al gauw heel veel mb.
  Veel plezier in Thailand.

  • RonnyLatYa zegt op

   Uit je reactie blijkt vooral dat je overal wel wat klokken hebt horen luiden, maar die klepels heb je duidelijk nog niet gevonden.
   Ik beperk me tot enkele.
   Lees verder

   1. “Op de belgische website klopt punt 6 niet. Is bij E visa door mijn ervaring altijd goedgekeurd.”

   Ik vraag me eigenlijk af hoeveel Tourist evisa je via de Belgische ambassade dan al hebt aangevraagd? Voor iets dat nog maar een goede 9 maand in voege is zal dat eerder beperkt zijn denk ik. De ambassade die de aanvraag behandelt, in dit geval die in Brussel, bepaalt de eisen. Al vermoed ik wel en zoals ik al eerder schreef in mijn reactie, dat men die drie dagen wel zal aanvaarden in de Thaise ambassade te Brussel en dat wordt ook al in een andere reactie bevestigd.
   Lees verder

   2. “vergeet je niet binnen 1 werkdag jouw te melden bij immigratie als je aankomt. ”
   “Bij het NIET melden van jouw aankomst krijg je een boete en soms een aantekening in jouw paspoort.”

   Dat is de taak van diegene die je onderdak verschaft en dit met een TM30. Het is eigenlijk enkel belangrijk als je nadien met immigratie in contact komt, vb voor een verlenging. Dan dien je daar een bewijs van voor te leggen dat diegene die je onderdak verschaft je gemeld heeft. Zo niet kan daar eventueel een boete op volgen. Eigenlijk is die boete niet voor jou bestemd maar voor de persoon die je onderdak verschaft en je zou moeten melden. Maar in de praktijk komt dat meestal terecht bij de buitenlander. Voor langblijvers is het dan ook beter om de TM30 zelf in te vullen indien de eigenaar het niet wil doen of meewerken en zeg het immigratie. Normaal zullen ze je TM30 dan gewoon registreren.
   Voor het niet voldoen aan een TM30 zal je geen aantekening in je paspoort krijgen.
   Lees verder

   3. “Zo krijg je ook bij immigratie jouw registratiekaart / TM6 die je in het vliegtuig krijgt in jouw paspoort geniet. Is verplicht.”

   De TM6 Arrival/Departure kaart is opgeschort en momenteel niet verplicht. Al geef ik de raad aan langblijvers om ze toch in te vullen en te kijken wat de IO ermee wil doen. Binnen enkele maanden kan het weer anders zijn en dan is het misschien weer een discussie. Vraag is of ze dat wel willen registreren natuurlijk.
   Lees verder

   4. “Als je jouw nooit gemeld hebt zou ik een NIEUW paspoort aanvragen en dan proberen bij een ander immigratiekantoor. Als je NIETS doet en je krijgt controlle door bv een politieagent krijg je veel problemen. Bij het niet melden van aankomst langer dan 90 dagen tot 360 dagen dan mag je 1 jaar Thailand niet in.”

   Wat is dat allemaal voor een onzin dat je hier neerschrijft.
   Toeristen moeten geen 90 dagen meldingen maken, want die blijven geen 90 dagen. En voor langblijvers die het wel moeten doen maar het vergeten kan het enkel leiden tot een boete omdat ze te laat zijn.
   Te laat melden is niet hetzelfde als “overstay” en zal dan ook niet leiden tot Thailand niet in mogen voor een bepaalde tijd.
   Wat de bedoeling is van die onzin over een “NIEUW paspoort aanvragen en proberen bij een ander immigratiekantoor” ontgaat me volledig.
   Lees verder

   5. “Met een toeristenvisa heb je een TM6 / TM88 en een TM30 formulier nodig”

   Een TM88? Weet je eigenlijk wel wat dat is? Dat is voor het aanvragen van een “Visa on Arrival”… en waarom zou een Belg/Nederlander dat nodig hebben?
   Voor een verlenging is een TM7 nodig.
   Lees verder

   6. “Nieuw is het 10 jaren visa dan heb je geen meldingsplicht.”
   “Zie Travelers coming to Thailand with Non Immigrant O-X visa”

   Ook hier weet je niet over wat het eigenlijk gaat.
   – Het Non-immigrant O-X visum is niet nieuw en bestaat al sinds 2016 en is niet beschikbaar voor Belgen. Wel voor Nederlanders. Je bekomt een verblijfsperiode van 5 jaar en dat kan met 5 jaar verlengd worden als je aan de voorwaarden blijft voldoen. Jaarlijks wordt dit gecontroleerd. Je bent nog steeds verplicht de 90 dagen melding uit te voeren.
   De juiste voorwaarden kan je hier lezen
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/81359-non-immigrant-visa-o-x-long-stay
   https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/migrate_directory/services-20170918-140156-724044.pdf

   Daarentegen nieuw maar nog niet in voege is het Long Term Resident Visa of LTR visa. Dat komt normaal in voege 1 september.
   Voor deze personen zal de 90 dagen melding vervallen en beperkt het zich tot jaarlijks melden, waar dan waarschijnlijk ook zal gecontroleerd worden of ze nog aan de voorwaarden voldoen.
   Ik wacht tot ik de officiële versie zie verschijnen van immigratie om er iets over te schrijven op TB.
   Maar op het BOI kan je er al info over vinden.
   https://www.boi.go.th/upload/LTR_62a01c0d2c314.pdf

   Je hoeft hier niet verder te lezen….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website