Thailand Visa vraag Nr 185/23: Borderrun Nong Khai en wanneer weer terug?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 september 2023

Vraagsteller: Chris

Ik moet binnenkort voor de eerste keer een borderrun maken vanuit Nongkhai naar Laos. Ik wil graag weten of je dezelfde dag weer terug mag?


Reactie RonnyLatYa

Normaal kan je direct nadat je de “In” stempel in Laos hebt gekregen rond het gebouwtje lopen en je weer laten “Out” stempelen en terugkeren naar Thailand. Of je kan natuurlijk ook eerst wat taxfree kopen.

Wel rekening houden dat de brug niet 24/24 open is. Als ik me niet vergis, is dit van 06.00 tot 22.00 uur maar dat lijkt me tijd genoeg.

Afhankelijk hoe druk het is natuurlijk, maar vroeger deed ik er een dik uur over en was ik terug in Thailand. In mijn herinnering ging steeds alles vlot. Ik heb ook nog nooit vernomen dat er iemand niet direct terug mocht keren. Maar tijden veranderen en lezers die het recent wel werd geweigerd kunnen dit steeds laten weten natuurlijk.

****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

7 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 185/23: Borderrun Nong Khai en wanneer weer terug?”

 1. Jan zegt op

  Chris,
  Ik heb dit in december 2022 gedaan en het ging zeer gemakkelijk je gaat door de immigratie en kooptt een bus ticket voor over de brug 20 baht en je vult een formulier in de in en out zijdes je betaald 1900 baht je geeft je paspoort af bij raampje 1 en betaald de 1900 baht wacht even bij raampje 2 dat je je paspoort terug krijgt loop om het gebouw heen wach op een bus die je weer naar de Thailand zijde brengt en je gaat door de immigratie en klaar is het alles bij elkaar misschien een uur of anderhalf.

  Gr,
  Jan.

 2. Timo zegt op

  Voor de grens (voor de brug over de Mekong) hebben ze een bedrijfje dat je hiermee helpt. Ze brengen je en begeleiding je. Met 2 uur ben je terug op de parkeerplaats waar jou vervoer staat. Uiteraard moet je wat voor hun betalen, maar dat valt reuze mee. Dus als je het makkelijk wilt hebben, gewoon daar naar toe gaan. De naam is mij ontschoten maar dat vind je wel.

 3. Erik Kuijpers zegt op

  Het visumformulier kun je hier downloaden: https://www.brotherlouis.nl/docs/visumformulier-laos.pdf
  Een van de vragen daarop is ‘race’; ik heb daar altijd ‘human’ ingevuld. Vergeet niet een pasfoto mee te nemen. De procedure is heel eenvoudig en anders loop je achter een andere westerling aan…

  Het kan daar heel vlot gaan behalve als er een bus toeristen voor je is…

  • Erik Kuijpers zegt op

   Denk er aan dat ook voor Laos jouw paspoort nog minstens zes maanden geldig moet zijn.

   Bij binnenkomst in Thailand, daarna, moet je weer het bekende briefje invullen. Controleer zoals altijd direct het stempel dat de Immigration plaatst; zie je een foute datum pas later dan moet je een kantoor van Immigration opzoeken voor correctie.

   • henk zegt op

    Die 6 maanden geldt niet alleen voor westerlingen, maar ook voor meereizende Thaise metgezellen.

    Het gebeurde ons in oktober vorig jaar. Mijn vriendin kreeg toen een visum voor 3 dagen. Dus zijn we slechts in Vientiane gebleven.

    • RonnyLatYa zegt op

     Een Thai kan naar Laos op basis van enkel hun ID kaart.
     Dat kan met een borderpass. Dat is geen visum.
     Ze kunnen die aan de grenspost kopen en kost 50 Baht als ik me niet vergis
     Die is 3 dagen geldig en ze moeten in de buurt van de grens blijven. Vientiane kan.

     https://thailand.go.th/issue-focus-detail/001_01_220

     https://aseannow.com/topic/908625-can-a-thai-national-go-to-lao-without-a-passport/

     Met een paspoort dat meer dan 6 maand geldig is bekomen ze dan een visumvrijstelling van 30 dagen en mogen daarmee door gans Laos reizen.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Thai_citizens

     Dat zijn bilaterale overeenkomsten tussen beide landen en er komt dus geen visum aan te pas.

    • RonnyLatYa zegt op

     Het spreekt voor zich natuurlijk dat indien Thai hun paspoort gebruiken om Laos binnen te komen, deze dan ook aan de minimumgeldigheidsperiode dient te voldoen, net zoals andere paspoorten en die is 6 maand zoals eerder al geschreven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website