Thailand Visa vraag Nr 185/22: 5 maanden naar Thailand(2)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
1 juli 2022

Vraagsteller: Leendert

Ik borduur even voort op de vraagstelling Thailand Visa vraag WR183/22 “5 maanden naar Thailand”. Wij zitten in “hetzelfde schuitje”. Alleen het volgende is bij ons van toepassing.

Ik ben al jaren getrouwd (in Nederland) met een Thaise die met mij in Nederland woont. Wij hebben een huis in Thailand, uiteraard op naam van de vrouw. Mijn leeftijd is 64 jaar. Is er op grond van deze gegevens dan toch geen mogelijkheid om via de Thaise ambassade een visum te bekomen van 5 á 6 maanden?

Uw reactie zie ik met belangstelling tegemoet.


Reactie RonnyLatYa

Neen, je kan als getrouwde in de ambassade ook maar een Non-immigrant O Thai Marriage bekomen en daarmee bekom je bij binnenkomst ook maar 90 dagen.

Heb je een Multiple entry dan kan je wel een “borderrun” maken die je opnieuw 90 dagen zal bezorgen.

Gezien je getrouwd bent is er wel de mogelijkheid om je 90 dagen eenmalig te verlengen met 60 dagen. Eigenlijk is het doel een bezoek brengen aan je vrouw/kind, maar ik verneem dat men dat niet zo strikt hanteert en elke getrouwd wel die 60 dagen kan bekomen. Je moet dan wel zorgen dat je huwelijk is geregistreerd in Thailand natuurlijk.

En als jullie regelmatig naar Thailand gaan voor 5 maanden, waarom dan niet ineens een jaarverlenging vragen als Thai Marriage of zelfs als Retired in Thailand. Je moet dan natuurlijk aan bepaalde voorwaarden, vooral financieel, voldoen in Thailand .

In de toekomst hoef je dan enkel een Re-entry te nemen voor je Thailand verlaat en te zorgen dat je in Thailand bent om jaarlijks te verlengen. Voordeel is dat je dan nooit meer een visum hoeft aan te vragen en je blijft zolang je wil.

Ook als Thai Marriage zal je natuurlijk ervoor moeten zorgen dat je huwelijk is geregistreerd in Thailand.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website