Vraagsteller: Bert

Op 3 oktober loopt mijn visum af en wil ik een jaarextensie aanvragen op basis van retirement. Documenten, bankboekje etc allemaal geen probleem, maar ik vraag me af of ik een afspraak moet maken bij Immigration. Het kantoor waar ik heen ga is in Bangkok, Chaeng Wattana.

Zo ja, hoe lang van te voren moet ik dan een afspraak maken of kan ik er gewoon binnen lopen?


Reactie RonnyLatYa

Wat ik lees is dat het online booking systeem momenteel niet meer werkt omdat ze aan een verbeterde versie werken. Je zou zo naar binnen kunnen lopen. (Zie bijlage)

“Due to the maintenance of queue online booking website, you can get the services with no need to book the queue online in advance. Sorry for any inconvenience.”

We will closed our online booking site in order to develop and improve the system. – Immigration Division1 | กองบังคับการตรวจคนเข้าเมือง 1

Maar er is ook recent een bijkomende maatregel als gevolg van COVID. Die zegt dat je niet meer dan 3 dagen voor einddatum je aanvraag mag indienen. Ik vermoed dat het dan over werkdagen gaat. Ik ga ervan uit dat dit nog steeds geldig is, want ik heb niet gelezen dat dit zou opgeheven zijn. (Zie bijlage)

“Due to the current situation of the cornavirus epidemic has become more severe.

And there are many infected people. To reduce congestion the risk of infection the Immigration Division 1

therefore ask for cooperation from those who will come to apply for permission stay in the Kingdom at

Chaengwatthana Government Center (J,L,M,N counter)

-Extension Visa ex Extension of Long stay for Non-Immigrant Visa ex. NON-O, NON-B, NON-ED

– Retirement

– Visiting a spouse or children

– Having a spouse or children who are Thai

– Business

– Teacher /Student

– International organization /Foundation/Association

– Tourist Visa (TR-60), Tourist MT Visa

– Special Tourist Visa (STV)

to contact and submit an application to stay. Before the expiration date not more than 3 days in advance only.

*****Starting from 20 July 2021****

Immigration Division 1 apologizes for any inconvenience if the situation improves. We will notify you of the changes in the future.”

📢📢Announcement📢📢 Due to the current situation of the cornavirus epidemic has become more severe. And there are many infected people. – Immigration Division1 | กองบังคับการตรวจคนเข้าเมือง 1

Maar ik kom zelf in Bangkok immigratie al een paar jaar niet meer en kan dan ook geen persoonlijke ervaringen meer delen over hoe het er momenteel aan toegaat.

Misschien zijn er lezers die er recent geweest zijn, vooral dan natuurlijk na de datums van bovenstaande mededelingen.

Succes en laat eens horen hoe het verlopen is.

Website Immigratie Bangkok / Div 1

Immigration Division1 | กองบังคับการตรวจคนเข้าเมือง 1 – กองบังคับการตรวจคนเข้าเมือง 1, Immigration Division1, บก.ตม.1, ตม1

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

5 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 184/21: Immigratie Bangkok – Een afspraak maken of niet?”

 1. janbeute zegt op

  Niet meer dan 3 dagen voor verlengings datum, wordt dan wel weer kortdag voor diegene als er weer eens iets bijgevraagt of bijgeleverd moet worden.
  Ben daarom blij te wonen in een omgeving waar we nog een plattelands immi hebben, waarbij je ik meen 4 weken van te voren zonder enige voorafgaande afspraak, naar de immi kan gaan en na een uurtje weer op weg naar huis kan.
  Uiteraard als je het voorafgaande huiswerk goed gedaan hebt.
  Zelfs ook tijdens de Covid.

  Jan Beute.

  • RonnyLatYa zegt op

   30 dagen is de standaard die de meeste immigratiekantoren toepassen en sommige aanvaarden het ook wel 45 dagen voordien. Is dan een lokale regel.
   Normaal is 30 dagen ook iets dat Bangkok toepast.
   Die 3 dagen is ook maar recent ingevoerd als een COVID maartregel. Hoe strikt men het dan in de praktijk toepast zou iemand die er onlangs geweest is misschien kunnen vertellen. En ja, als je dan wat mist kan het inderdaad wel eens kort dag worden.

   Een afsprakensysteem is iets dat men lokaal invoert. Dacht dat het enkel in Bangkok van toepassing was en daar blijkbaar nu ook tijdelijk afgevoerd tot men een beter systeem heeft. Maar zelfs toen het ingevoerd was kon je toch zo ook nog langs had ik begrepen uit reacties op sociale media, maar dan op “first come, first served” basis.
   Ik herinner me trouwens dat het enkele jaren geleden ook in Chiang Mai eens is ingevoerd. Ik denk niet dat het nu nog van toepassing is, maar dat kunnen lezers uit Chiang Mai misschien bevestigen.

   Bangkok is in grote en hoeveelheid dagelijkse aanvragen natuurlijk niet te vergelijken met enig ander immigratiekantoor in de rest van het land. Diegene die er ooit een aanvraag deden zullen dit wel kunnen plaatsen. Kan wel begrijpen dat men vooral daar naar systemen blijft zoeken om de drukte wat te spreiden of het allemaal wat vlotter te laten verlopen. Niet alleen in COVID tijden. En uiteindelijk weet je maar of iets effectief werkt als je het invoert en uittest.

   • RonnyLatYa zegt op

    Hoi Peter
    Moet “Bangkok is in grootte en hoeveelheid dagelijkse aanvragen…” zijn denk ik

   • janbeute zegt op

    Dat begrijp ik ook wel dat er in Bangkok veel meer aanvragen zijn,wonen ook veel meer farangs en personages met werkvergunningen, maar daar kunnen ze toch ook op inspelen door meer immi kantoren op verschillende lokaties te openen in Bangkok, en uiteraard met ook meer personeel.
    Wat Chiangmai aangaat, moest ik vroeger ook naar toe. Hadden toen een tijdje een queqe online systeem dat ook niet functioneerde.
    Ik had toen maar eenmaal een kans gehad om in het systeem tekomen.
    Wat ben ik blij dat ik daar weg ben, sinds Lamphun nu een eigen immi kantoor heeft.

    Jan Beute.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ben ik het mee eens.
     Ik heb al dikwijls gedacht waarom ze niet in en deel van de Khets, of zelfs in elke Khet , een kantoor openen. Zou het hoofdkantoor al veel ontlasten.
     Vroeger, toen we nog in Bangkapi woonde, was er in LatPhrao , niet ver van ons toen , in de lokale Big C een kantoor. Opeens was dat enkel nog voor gastarbeiders en niet meer voor gewone meldingen, etc…
     Ja, dan jaag je alles naar 1 plaats natuurlijk.

     Persoonlijk vind ik ons immigratiekantoor best wel ok. Dat is Kanchanaburi. Alles verloopt er vlot en meestal ben je binnen het uur er weer buiten. Wachten op je beurt inbegrepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website