Vraagsteller: Rudiger

Worden er nog visum-ondersteuningsbrieven gegeven door de Belgische ambassade Bangkok?

Ik heb een O visum retirement en zou de verblijfsperiode willen verlengen met 1 jaar. Vorig jaar heb ik dat gaan met mijn inkomstenverklaring (pensioen uittreksel), goedgekeurd op de Belgische ambassade. Nu heb ik gehoord dat de ambassade dit niet meer doet. Is dit zo?

Groeten en bedankt voor de goeie info die wij al jaren krijgen van u.


Reactie RonnyLatYa

– De Belgische ambassade heeft nooit een visumondersteuningsbrief afgeleverd en doet dit nu ook nog niet. Een visumondersteuningsbrief is iets dat enkel de Nederlandse ambassade aflevert.

– De Belgische ambassade werkt met een “Income Affidavit”. Dat was vroeger zo en dit is nog steeds zo.

Al is er een klein verschil met vroeger. Vanaf 1 juli moet je ook de nodige bewijzen erbij leveren waar dat bedrag vandaan komt (o.a. je pensioenuittreksel). Voordien hoefde dat bewijs niet echt erbij, maar blijkbaar heeft men besloten om het officieus toch bij de aanvraag te gaan controleren (en terecht). Maar een officieel bewijs dat het gecontroleerd en juist is krijg je nog steeds niet. Daarom ook dat men er nu volgende tekst extra aan bijvoegt om dit duidelijk te maken aan immigratie ““This legalization only concerns the signature of Mr. … or Ms. … and in no way prejudges the accuracy of the information mentioned therein”.

– Of een Belgisch Income Affidavit nu aanvaard wordt door immigratie of niet hangt enkel van je lokaal immigratiekantoor af. Er zijn immigratiekantoren die het aanvaarden, andere weer niet. Moet je lokaal eens naar informeren.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website