Vraagsteller: Gust

Om langere tijd in Thailand te blijven, moeten we sinds enige tijd een e-visum aanvragen. Volgens de website van de Brusselse ambassade duurt dat ongeveer max. 6 weken.

Op 26 juli en 2 augustus heb ik eerst voor mij en dan voor mijn vrouw het visum aangevraagd en meteen voor elk 170 euro betaald. Een tweetal weken nadien moest ik nog een ‘Bank Statement’ indienen, wat ik meteen gedaan heb.

Intussen zijn we nu al ongeveer 8 weken verder en nog steeds heb ik niets ontvangen. Ons vertrek is voorzien op 15 oktober. Heeft iemand enig idee waarom dat zolang duurt? Of moet ik zelf naar de ambassade gaan op afspraak hieromtrent?


Reactie RonnyLatYa

Zo vroeg aanvragen heeft toch ook helemaal geen zin. Men handelt trouwens eerst de meer dringende af.

Men wacht ook liever om je visum uit te schrijven om de geldigheidsperiode van je visum zo lang mogelijk te houden. Dat is in je voordeel. Vooral bij een Multiple entry wat je blijkbaar aangevraagd hebt. Stel dat men dat onmiddellijk al uitgeschreven had dan was je nu 8 weken van je geldigheidsperiode, wat een jaar is, kwijt.

Tenslotte is het nog een maand voor je vertrek.

Heb nog wat geduld en anders, contacteer ze dan eens.

Langsgaan heeft geen zin.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website