Thailand Visa vraag Nr 174/21: Covid-19 extension

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
18 augustus 2021

Vraagsteller: Joel

Ik ga in september naar Thailand op basis van een visa exemption en ik zou graag willen weten of ik dan nog steeds gebruik kan maken van de verlenging op basis van de corona maatregelen? En heb ik het dan bij het juiste einde dat als dit mogelijk zou zijn, ik dan een verlenging kan krijgen van 60 dagen?


Reactie RonnyLatYa

De mogelijkheid tot het bekomen van een COVID-19 verlenging loopt momenteel tot 27 september 21. Immigratieofficieren mogen tot die datum een verlenging toestaan van 60 i.p.v. 30 dagen. Of dit weer verlengd wordt na 27 september weet ik niet. Meestal wordt zoiets maar enkele dagen voor afloop beslist.

Ter info. In principe is dit enkel voor personen die in de onmogelijkheid zijn om naar hun eigen land terug te keren doordat er geen transport beschikbaar is, of omdat er in hun eigen land een uitbraak is waardoor de grenzen daar gesloten worden. Het is de immigratieofficier die over de verlenging beslist en ook of hij/zij daar al of niet bewijzen wil van zien van bijvoorbeeld je ambassade die dit dan moet bevestigen. Ik lees ook wel eens dat men soms wel eens eerst een “under consideration” stempel krijgt, maar dat is hoe men het lokaal aanpakt. Andere krijgen het dan weer direct en zelfs zonder vragen 60 i.p.v. 30 dagen.

Van wat ik hoor en lees, kan je algemeen stellen dat het vrij vlot wordt toegestaan, maar het is natuurlijk maar wie je voor je hebt.

Succes.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website